اثر کاهش بیان PlGFبر فعالیت آنزیم‌های متالو پروتئیناز 2 و9(MMP-2 & -9)

حسن اکرمي 1، منصور امین زاده 1، آمنه شريفي 2*

1 گروه بیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ايران
2 مرکز مشاوره قبل از ازدواج، دانشگاه علوم پزشکي ايلام، ایلام، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: A_sharifi_genetic@yahoo.com

زمینه و اهداف: فاکتور رشد جفتی (Placental Growth Factor, PlGF) از اعضای خانواده فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (Vascular Endothelial Growth Factor, VEGF) می باشد که در فرایند¬های پاتولوژیک متعدد از جمله: رشد و گسترش سرطان در انواع مختلف سرطان¬ها نقش دارد. PlGF، متاستاز سلول های سرطانی را از طریق کنترل بر فعالیت آنزیم¬های متالوپروتئیناز MMP (Matrix metalloproteinase) القا می کند در مطالعه حاضر، ارتباط بین بیان PlGF و فعالیت آنزیم‌های MMP بر سلول‌های سرطان معده (AGC) بررسی می شود. مواد و روش ها: سلول‌های آدنوکارسینومای معده (AGC) در دو بازه زمانی 24و 48 ساعت و با غلظت 20، 40 و80 پیکومولsiRNA مرتبط با ژن PlGF تیمار و سپس فعالیت متالوپروتئینازهای 2و9 با استفاده از روش ژلاتین-زایموگرافی اندازه¬گیری شد. یافته ها: نتایج ژلانتین زایموگرافی نشان داد در سلول های AGC که باغلظت های مختلف PLGF-siRNA به مدت 24 ساعت تیمار شدند فعالیت MMP های 2و 9 به طور کامل مهار شد. نتایج ما همچنین نشان داد که در سلول هایی که با ‍ PLGF-siRNA به مدت 48 ساعت تیمار شدند فعالیت MMP های 2و 9 کاهش یافت. (اما به طور کامل مهار نشد). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهند که احتمالاً کاهش بیان ژن PlGF منجر به مهار فعالیت MMP-2,-9 در سلول‌های AGC می‌گردد. این داده ها نشان می دهد کهPlGF ممکن است بر عملکرد MMP ها در سلول های سرطان معده تاثیر گذار باشد احتمالا PlGF با تنظیم فعالیت MMP ها بر متاستاز سلول های AGC نقش دارد.
کلید واژه ها: فاکتور رشد جفتی(PlGF), سلولهای سرطان معده (AGC), متاستاز, آنزیم های متالو پروتئیناز

ثبت‌شده: 02 مهر 1392
پذیرفته‌شده: 24 آذر 1392