مطالعه پلی مورفیسم PAI-1 -675 4G/5G در بیماران مبتلا به سرطان پستان از شمال غرب ایران

مهدیه یونسی 1، محمدعلی حسین‌پور فيضی 1*، ناصر پولادی 2

1 گروه زیست شناسی جانوری، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
2 گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: pourfeizi@eastp.ir

زمينه: مطالعات پیشین ارتباط برخی از عوامل ژنتیکی مانند پلی مورفیسم PAI-1 4G/5G با استعداد ابتلای به سرطان پستان را نشان داده اند. لذا هدف از این مطالعه، بررسی اثر این پلی مورفیسم در بیماران مبتلا به سرطان پستان از شمال غرب ایران می باشد. روش‌ کار: 160 بیمار مبتلا به سرطان پستان و 160 فرد سالم از جمعیت شمال غرب ایران انتخاب شدند. DNA خون محیطی نمونه ها جهت تکثیر PCR با استفاده از آغازگرهای اختصاصی آلل مورد استفاده قرار گرفتند. داده های جمع آوری و با استفاده از آزمون دقیق فیشر و نرم افزار SPSS با سطح معناداری 05/0 مطالعه و بررسی شدند. يافته‌ ها: بر اساس مطالعات مولکولی، تمام بیماران و گروه کنترل به سه ژنوتیپ 4G/4G، 4G/5G و 5G/5G تقسیم شدند. توزیع ژنوتیپ بین بیماران (به ترتیب 25/11%، 25/71% و 50/17%) و در گروه کنترل (به ترتیب 62/10%، 87/71% و 50/17%) بود. علاوه بر این، فرکانس آلل 4G و 5G بین بیماران (به ترتیب 87/46% و 12/53%) و در گروه کنترل (به ترتیب 56/46% و 43/53%) محاسبه گردید. نتيجه گيري: نتایج نشان می دهد که فرکانس های ژنوتیپی و آللی پلی مورفیسم PAI-1 4G/5G تفاوت معناداری را بین بیماران مبتلا به سرطان پستان و افراد گروه کنترل در جمعیت مورد مطالعه ما نشان ندادند.

ثبت‌شده: 18 آذر 1396