doi: 10.34172/mj.2024.010

ایمونولوژی و آلرژی

میزان بیان hsa-miR-1 و hsa-miR-1229 در زنان مبتلا به سقط جنین‌های مکرر قبل و بعد از درمان با لنفوسیت در مقایسه با گروه کنترل

مرتضی رئیسی 1 ORCID logo، مهدی یوسفی 2 ORCID logo، جواد احمدیان هریس 3 ORCID logo، شهلا دانایی 4، محمد توفیقی فرد 5، پویا بهلولی 5، لیلی عاقبتی ملکی 6* ORCID logo

1 مرکز تحقیقات هماتولوژی و انکولوژی، دانشگاه علوم پزشکي تبريز، تبريز، ایران
2 گروه ایمنی‌شناسی، دانشکده پزشکی، داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﭘﺰﺷﻜﻲ تبریز، تبریز، ايران
3 گروه بیماری‌های کودکان، دانشکده پزشکی، مرکز آموزشی و درمانی کودکان، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ايران
4 مرکز درمان ناباروری سازمان جهاد دانشگاهی استان آذربایجان شرقی، تبریز، ايران
5 مرکز تحقیقات سلول‌های بنیادی، دانشگاه علوم پزشکي تبريز، تبريز، ايران
6 مرکز تحقيقات ایمونولوژی، دانشگاه علوم پزشکي تبريز، تبريز، ايران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: leili_aghebati_maleki@yahoo.com

زمینه. سقط مکرر بارداری به‌صورت حداقل دو سقط بالینی متوالی قبل از هفته بیستم بارداری تعریف می‌شود. در این مطالعه microRNA-1 و microRNA-1229 را در بیماران سقط مکرر قبل و بعد از درمان با لنفوسیت در مقایسه با گروه شاهد بررسی کردیم.

روش کار. ابتدا رضایت‌نامه کتبی و آگاهانه از جامعه هدف این مطالعه که افراد مبتلا به RPL مراجعه‌کننده به بیمارستان بین المللی ولیعصر بودند، اخذ شدند. طبق پروتکل استاندارد، تعداد 2×107 به‌صورت زیر جلدی به بیماران تزریق گردید. برای بررسی میزان بیان مولکول‌های hsa-miR-1 و hsa-miR-1229 از تکنیک Real-time PCR استفاده شد.

یافته‌ها. سطح بیان ژن micro-RNA 1 در زنان RPL قبل از لنفوسیت درمانی 2.030±1.445 و سطح بیان ژن همان micro-RNA پس از لنفوسیت درمانی مادر 1.101±0.4780 بود. همچنین میزان بیان micro-RNA 1229 در این زنان قبل از درمان 0.6296±2.100 و بعد از درمان با لنفوسیت 1.247±0.9631 گزارش شد. این میزان بیان ژن در گروه کنترل برای ژن‌های micro-RNA 1 و micro-RNA 1229 به‌ترتیب 0.08334±1.000 و 0.08091±1.000 است.

نتیجه‌گیری. میکرو RNA های hsa-miR-1229 وhsa-miR-1 نقش مهمی در افزایش فاکتورهای التهابی و میزان موفقیت و شکست بارداری را نشان داد. استفاده از درمان لنفوسیت‌تراپی می‌تواند عملکرد سلول‌ها در القای تنظیم سیستم ایمنی از طریق کاهش بیان میکرو RNA های ذکر شده گردد.

پیامدهای‌عملی. این مطالعه می‌تواند اثر درمانی لنفوسیت را برای بیماران دارای سقط مکرر نشان دهد تا در کنار سایر روش‌های درمانی این درمان هم استفاده شود.

کلید واژه ها: لنفوسیت درمانی, میکرو RNA, التهاب, سقط مکرر

ثبت‌شده: 09 مرداد 1402