doi: 10.34172/mj.2023.040

علوم اعصاب بالینی

گزارش مورد

ارزیابی روند تشخیص و درمان یک مورد بیماری نوروبهجت با نمای آبشاری در ساقه مغز: گزارش موردی

سمانه حسینی 1* ORCID logo، علیرضا خبازی 2 ORCID logo، مهران غفاری 3 ORCID logo، سید حسین آقامیری 3 ORCID logo

1 مرکز تحقیقات علوم اعصاب، گروه مغز و اعصاب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2 مرکز تحقیقات بیماری‌های بافت همبند، گروه بیماری‌های داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
3 گروه بیماری‌های مغز و اعصاب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: dr.hosseini.neurologist@gmail.com

مطالعه حاضر با هدف معرفی یک مورد بیماری نوروبهجت که در ابتدا به اشتباه با تشخیص سکته ایسکمیک حاد مغزی و سپس با تشخیص مالتیپل اسکلروزیس تحت درمان قرار گرفته، انجام شده است. بیمار مورد مطالعه آقای 29 ساله با شروع تحت حاد همی پارزی، دیزآرتری و آتاکسی است که ابتدا با تشخیص سکته ایسکمیک مغزی حاد و سپس با تشخیص حمله حاد مالتیپل اسکلروزیس تحت درمان قرار می گیرد، اما به دلیل عدم بهبودی به درمانگاه مالتیپل اسکروزیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز مراجعه می کند. با گرفتن شرح حال دقیق از سابقه آفت‌های دهانی و تناسلی و رویت ضایعه تیپیک آبشاری در ساقه مغز در تصویربرداری رزونانس مغناطیسی، از نظر بیماری بهجت و درگیری ثانویه پارانشیم مغزی ارزیابی شده و بعد از تایید تشخیص، تحت درمان با اینفلیکسی ماب قرار گرفته و بهبودی بارز بالینی و تصویربرداری مشاهده می شود.

پیامدهای عملی. با توجه به شیوع بیماری بهجت در خاورمیانه، هر بیمار با نقص فوکال عصبی و شرح حال و تصویربرداری غیرمعمول برای بیماری‌های شایع مثل سکته مغزی و مالتیپل اسکلروزیس، حتما تشخیص نوروبهجت در ذهن باشد.

کلید واژه ها: بیماری بهجت, بیماری نوروبهجت, سکته مغزی, مالتیپل اسکلروزیس

ثبت‌شده: 16 فروردین 1402