چکیده
زمینه. زگیل یک بیماری پوستی شایع است که افراد تمام گروههای سنی را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد. هدف از مطالعه کنونی، مقایسه اثربخشی ژل موضعی فوروزماید 125/0درصد و ژل موضعی پتاسیم هیدروکسید10درصد در درمان بیماران مبتلا به زگیل بود.
روشکار. در کارآزمایی بالینی حاضر، تعداد۴۰ بیمار (48 ضایعه) که بر اساس تشخیص متخصصین پوست دارای زگیل معمولی بودند، وارد مطالعه شدند. بیماران به دو گروه 20 نفره تقسیم شدند، یک گروه از بیماران از بیماران با فوروزماید موضعی 0/125 درصد و تعدادی از بیماران با KOH 10درصد تحت درمان قرار گرفتند. مدت زمان درمان دو ماه بود و بیماران دارو را روزی یکبار مصرف کردند. در ابتدای مطالعه و در هفتههای 4 و 8 دریافت درمان، بیماران از لحاظ تعداد، قطر، ارتفاع زگیلها و بروز عوارض ناخواسته تحت معاینه و تصویربرداری قرار گرفتند.
یافتهها. نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که در گروه KOH و فوروزماید میانگین قطر زگیل در ویزیت اول به ترتیب 3.89 ± 1.67 میلیمتر و 4.25 ± 1.43 میلیمتر و در ویزیت نهایی به ترتیب برابر 3.02 ± 1.49 میلیمتر و 4.14 ± 1.47 میلیمتر بود. در گروه فوروزماید عارضهای مشاهده نشد و در مقابل در گروه KOH، ۷ مورد عارضه که مربوط به قرمزی و سوزش بود، مشاهده شد.
نتیجهگیری. فوروزماید 125/0 درصد در درمان زگیلهای پوستی موثر و بیخطر است. اما نسبت به KOH در کاهش قطر و ارتفاع زگیل موثرتر است. یافتههای این مطالعه نشان میدهد که فوروزماید میتواند جایگزین امیدوارکنندهای برای KOH در درمان زگیل باشد، بویژه برای بیمارانی که پوست حساس دارند یا کسانی که عوارض درمان KOH را تجربه میکنند. تحقیقات بیشتری برای تعیین مدت زمان درمان و دوز بهینه فوروزماید در درمان زگیل مورد نیاز است.
پیامدهای عملی. با استفاده از روش درمانی فوروزماید می توان یک درمان جدید با عوارض کمتر جهت زگیل های مختلف بدست آورد.