مقایسه نتایج تکنیک گاید پین و تکنیک کلاسیک در استئوتومی گوه باز پروگزیمال تی¬بیا

جعفر سلیمان پور مختارمانند، سید حمید برزگر، ناصر ابراهیم پور طلوعی*

1 بیمارستان شهداء، گروه ارتوپدی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: dr.tolouei@yahoo.com

زمینه و اهداف: ژنوواروم دفورمیته زانو مي¬باشد كه مشخصه آن تغيير راستاي طبيعي اندام بگونه¬اي است كه مركز مفصل زانو در سمت خارجي محور مكانيكي اندام قرار مي¬گيرد. هدف از این مطالعه مقایسه نتایج تکنیک گاید پین و تکنیک کلاسیک در استئوتومی گوه باز پروگزیمال تیبیا بود. مواد و روش¬ها: در يك مطالعه مقطعي توصیفی- تحلیلی كه در دپارتمان ارتوپدي دانشگاه علوم پزشكي تبريز بر روي بيماران کاندید جراحی استوئوتومی تیبیا بعلت ژنوواروم انجام داديم، نتایج استفاده از تکنیک گاید پین و تکنیک کلاسیک در استئوتومی گوه باز پروگزیمال تیبیا را مورد بررسي و مقايسه قرار داديم. یافته¬ها: در اين مطالعه 57 بيمار با استفاده از تکنیک گاید پین و 31 بيمار با استفاده از تکنیک کلاسیک تحت استوئوتومی تیبیا قرار گرفتند. افزایش معني¬دار در امتياز Lysholm بعد از عمل بيماران نسبت به قبل از عمل در بين بيماران دو گروه مورد مطالعه وجود داشت. يونيون تاخيري در 2 نفر از بيماران گروه تکنیک گاید پین و در3نفر از بيماران گروه تکنیک كلاسيك وجود داشت. نان يونيون در هيچ يك از بيماران دو گروه وجود نداشت. عفونت سطحي در 2 نفر از بيماران گروه تکنیک گاید پین و در 1 نفر از بيماران گروه تکنیک كلاسيك وجود داشت. شكستگي داخل مفصلي (بدون جابجايي) در 3 نفر از بيماران گروه تکنیک گاید پین و در 3 نفر از بيماران گروه تکنیک كلاسيك وجود داشت. نتيجه¬گيري: بر اساس یافته¬های این مطالعه استفاده از روش گاید پین تاثیری در کاهش یا افزایش ریسک شکستگی داخل مفصلی ندارد و تاثیری بر نتایج درمان نسبت به روش کلاسیک ندارد. با این حال نیاز به مطالعه بیشتری است.
کلید واژه ها: استئوتومی, ژنوواروم, تیبیا

ثبت‌شده: 18 خرداد 1394