جداسازی و ارزیابی خواص ضد ویروسی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس روی ویروس هرپس سیمپلکس تیپ دو

مهدی معظمی گودرزی 1*، محمد ولی نژاد 2

1 دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، گروه میکروبیولوژی، تهران، ایران
2 گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، جهرم، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: Moma1675@gmail.com

زمينه و اهداف: شیوع بالای عفونت¬های متنوع ژنیتال در میان بانوان و گسترش روز افزون مقاومت به آنتی¬بیوتیک های گوناگون عامل انگیزش در کاربرد هدفمند پروبیوتیک¬ها در پیشگیری و درمان این ضایعات است. مواد و روش¬ها: پس از نمونه¬برداری از ترشحات واژن زنان سالم، لاکتوباسيل¬ها با تست های بیوشیمیایی و مولکولی تعیین هویت شده و سپس خواص ضد ویروسی مایع رویی کشت آنها به عنوان سوش های وحشی و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس سویه La-5 به عنوان سوش استاندارد روی ویروس هرپس سيمپلکس تیپ 2 مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته¬ها: با تاثیر مایع رویی کشت لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس روی ویروس هرپس سیمپلکس تیپ دو به شکل معنا¬داری تعداد پلاک ایجاد شده توسط ویروس روی رده سلولی کاهش پیدا کرد. نتایج مشابهی نیز برای سوش استاندارد به دست آمد. خاصیت مهار¬کنندگی لاکتوباسیل¬های وحشی و سوش استاندارد فارغ از تولید آب اکسیژنه و یا یون هیدروژن و اسیدی کردن محیط ایجاد شده بود. نتیجه¬گیری: لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بدون تولید آب اکسیژنه و یا اسیدی¬کردن محیط قادر به مهار رشد هرپس سیمپکلس تیپ دو است. خاصیت مهار ویروس به احتمال فراوان مربوط به توليد متابولیت¬های فعال می¬باشد.
کلید واژه ها: لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس, هرپس سیمپلکس ویروس تیپ دو

ثبت‌شده: 14 بهمن 1392