تاثير ارتعاش كل بدن برعملكرد ماهيچه اي مردان سالمند

صابر ساعدموچشي*، اصغر توفيقي

1 گروه فيزيولوژي ورزشي، دانشگاه اروميه، اروميه ،ايران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: physical2012@yahoo.com

زمينه و اهداف: تمرين ارتعاش کل بدن از طريق متاثر ساختن عملكرد و نيز ساز و كارهاي مکانيکي باعث ازدياد قدرت عضلاني مي¬گردد. هدف از مطالعه حاضر بررسي اثر تمرين ارتعاش کل بدن بر عملکرد عضلاني و حركت مردان سالمند مي¬باشد. مواد و روش¬ها: بر اساس طرح آزمايشي هدفمند کنترل شده نيمه تجربي 72 نفر از افراد سالمند بازنشسته مرد با ميانگين سني 67/2 ± 73 سال با رضايت کامل در اين مطالعه شرکت کردند. آزمودني¬ها بر اساس طرح تمريني بوسكو در سه گروه تصادفي تقسيم شدند و به مدت 6 هفته تمرین می کردند. پس از پايان پروتكل تمريني عملکرد عضلاني افراد با تست نشستن و برخواستن و راه رفتن سريع 5 متر ارزيابي شدند. به منظور تحليل داده¬ها از بسته نرم¬افزاري SPSS نسخه 18 در سطح معناداري آلفاي 5 درصد استفاده شد. يافته¬ها: نتايج روش¬هاي آماري تحليل واريانس با اندازه¬گيري مکرر و تحليل واريانس یک طرفه نشان داد كه تمرین ارتعاش کل بدن به طور معنی داری بهبودي در نشستن و برخواستن و تست سريع راه رفتن 5 متر ديده شد (05/0< P) کاهش می دهد. برای تست سه جلسه تمرین در هفته تمرین ارتعاش کل بدن به طور معنی دارتری عملکرد عضلانی بهتری نسبت به دو گروه دیگر داشت (05/0< P). نتیجه¬گیری: با توجه به نتايج بدست آمده تمرينات ویبریشن تمام بدن مي¬توانند تاثير معني¬داري بر عملکرد عصبي-عضلاني افراد سالمند داشته باشند و احتمال افتادن و به زمين خوردن سالمندان را کاهش دهند.
کلید واژه ها: سالمندی, ارتعاش کل بدن, عملکرد

ثبت‌شده: 19 خرداد 1392