مقایسه پیامدهای کوتاه مدت دو روش برش عمودی شکم و میلارد در جراحی زنان باردار با سابقه بیش از دو بار سزارین

زهرا فردی آذر 1، رومینا زوارنیا 2*

1 گروه زنان و زایمان، مرکز آموزشی درمانی الزهراء، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2 دانشکده پزشکی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: Ro_Zavarnia@hotmail.com

زمینه و اهداف: سزارین یکی از شایع¬ترین جراحی¬های ماژور انجام شده در زنان است، میزان آن در سطح جهان در حال افزایش می¬باشد. تکنیک¬های مختلفی برای انجام سزارین وجود دارد. هدف از این مطالعه مقایسه نتایج برش شکمی میلارد با برش عمودی می¬باشد. مواد و روش¬ها: در يك مطالعه¬ي کارآزمایی بالینی تصادفی، 84 زن باردار با سابقه قبلی دو بار سزارین انتخاب و در دو گروه 42 نفری تقسیم شدند. افراد در دو گروه بر اساس سن، جنس، وزن و قد همسان شده بودند. هر یک از گروه¬ها با یکی از دو روش میلارد یا عمودی جراحی شدند. مدت عمل، عوارض حین عمل و بعد از عمل، درد بیماران و رضایتمندی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. يافته‌ها: 84 زن باردار با میانگین سنی 5/4±3/35 سال در این مطالعه شرکت داشتند. مدت زمان جراحی در برش عمودی 8/6±1/65 دقیقه و در روش میلارد 7/13±9/67 دقیقه بوده که تفاوت آماری وجود نداشت. مقدار خونریزی در برش میلارد 662 سی سی و در برش عمودی 688 سی سی بود که تفاوتی بین دو گروه وجود نداشت. درد زنان بعد از جراحی در برش میلارد به طور معنی¬داری نسبت به برش عمودی کمتر بوده (02/0 =P). مصرف داروهای آنالژزیک در برش میلارد کمتر بوده و تفاوت معنی¬داری با برش عمودی داشت (002/0 =P). میزان رضایتمندی زنان در برش میلارد 1/74% و در برش عمودی 9/25% بود که تفاوت آماری معنی¬دار بوده است. عفونت روز هفتم و هماتوم در دو گروه وجود نداشت. نتيجه‌گيري: براساس يافته¬هاي حاصل از اين بررسی روش برش میلارد رضایتمندی بیشتری را فراهم می¬کنند. درد بعد از جراحی و مصرف داروهای آنالژزیک در روش میلارد کمتر است. در سایر موارد تفاوتی بین دو روش برش میلارد و عمودی وجود ندارد.
کلید واژه ها: سزارین, برش میلارد, برش عمودی

ثبت‌شده: 27 خرداد 1392