الگوی نرمال الکترورتینوگرافی فول فیلد استاندارد در افراد سالم ساکن تبریز

عبادلله حیدری، یاشار عمی زاده*، رامبد صبوری حامد، طاهره عطار

1 گروه چشم پزشکی، بیمارستان نیکوکاری تبریز، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: yashar.amizadeh@gmail.com

زمینه و اهداف: الکترورتینوگرافی فول فیلد استاندارد، یکی از روش های مفید در ارزیابی عملکرد سلول های مختلف شبکیه اعم از سلول های فوتورسپتور و سایر سلول های دخیل از جمله سلولهای لایه پیگمانته رتین و مولر می باشد. پاسخ های بدست آمده شامل پاسخ های اسکوتوپیک، فوتوپیک، ماگزیمال، اوسیلاتوری و فلیکر 30 هرتز می باشد. با استانداردسازی الکترورتینوگرافی برای هر مرکز، می توان تفسیر مناسبی از نتایج بدست آورد و فرایند درمان را هموار نمود. مواد و روش ها: هشتاد و پنج فرد سالم در دهه های سنی 1 تا 7 به تصادف انتخاب شده و تحت الکترورتینوگرافی فول فیلد استاندارد با الکترودهای DTL و بر طبق توصیه های ISCEV قرار گرفتند و نتایج بدست آمده، تحت آنالیز قرار گرفت. یافته ها: میانگین سنی در آقایان و خانم ها، بترتیب 7/19±6/35 و 3/14±3/35 سال بدست آمد. (95/0P=). دامنه و زمان نهفته امواج الکترورتینوگرافی فول فیلد استاندارد گردآوری شد. نتیجه گیری: بطور کلی استاندارد سازی الکترورتینوگرافی برای هر مرکز چشم پزشکی امری ضروری است زیرا باعث بهبود در تشخیص و درمان بیماران آن مرکز می گردد.
کلید واژه ها: الکترورتینوگرافی فول فیلد استاندارد, سلول های فوتورسپتور, استانداردسازی

ثبت‌شده: 02 اردیبهشت 1392
پذیرفته‌شده: 18 تیر 1392