طراحي و تهيه کيت الايزا اويديتي و مقايسه آن با روش الايزا در تشخيص توکسوپلاسما گوندي بر روي نمونه‌هاي سرمي و مايع آمنيوتيک

احسان شریعت بهادری 1*، جاوید صدرائی 1، وجیهه مرصوصی 2، سمیه موسوی پور 3

1 گروه انگل شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، تهران، ايران
2 گروه زنان و زايمان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ايران
3 گروه پرستاری، دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ايران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: E_Shari2000@yahoo.com

زمینه و اهداف: يکي از راههاي انتقال بيماري توکسوپلاسموزيس مادرزادي از طريق جفت به جنين مي‌باشد که تشخيص اين بيماري را در اين مرحله بسيار حائز اهميت مي‌نمايد. توکسوپلاسموزيس مادرزادي چنانچه در سه ماهه اول بارداري رخ دهد به سقط جنين و اختلالات اعصاب مرکزي و چشمي منجر مي‌شود. لذا روشهاي تشخيصي دقيق در بررسي زنان مبتلا به عفونت توکسوپلاسموزیس حائز اهميت مي¬باشد که شامل روشهاي سرولوژي مانند الايزا والايزا اويديتي هستند. مواد و روش¬ها: در اين مورد از طراحي يک روش دستي الايزا اويديتي و بررسي و مقايسه نتايج آن با روش تجاري الايزا اويديتي رايج در آزمايشگاه‌هاي مختلف استفاده گرديده است. نمونه‌هاي سرمي و مايع آمنيوتيک از 48 مادر بارداري که سابقه سقط جنين داشته‌اند در بيمارستان شريعتي تهران جمع آوري گرديد. براي مقايسه، يک روش الايزاي اويديتي به طريق دستي نيز در دانشگاه تربیت مدرس طراحي گرديد. بررسی های آماری با نرم افزار Spss نسخه 19 صورت گرفت. یافته¬ها: نتايج روش الايزا نشان داد که در بيشتر مادران مورد مطالعه، عفونت توکسوپلاسموزیس اخیرا رخ داده است. نتیجه¬گیری: تفسير اين مقايسه حاکي از آن است که در تشخيص انگل توکسوپلاسما گوندي روش الایزا تنها آنتی بادی IgM را به خوبی اندازه گیری می¬کند اما در روش الایزا اویدیتی هردو آنتی بادی IgM وIgG به درستی قابل اندازه گیری است، همچنین روش الايزا اويديتي زمان ابتلاي مادر به انگل توکسوپلاسما گوندي را تعیین می¬کند.
کلید واژه ها: توکسوپلاسما گوندی, الایزا, الایزا اویدیتی, مایع آمنیوتیک, آنتی بادی IgG

ثبت‌شده: 17 شهریور 1391
پذیرفته‌شده: 18 آذر 1391