درگیری لنف نودهای گردنی در سرطانهاي حنجره بر اساس هیستوپاتولوژی

هيبت الله برقعي 1، جلال مهديزاده 1، سید جواد سید توتونچي 2*، ليلا آذرمي 2، نگيسا سید توتونچي 3

1 گروه گوش و حلق و بینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2 گروه گوش و حلق و بینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز
3 دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: javadtotonchi@yahoo.com

زمينه و اهداف: کانسر حنجره یکی از شایعترین کانسرهای سر و گردن می باشد. متاستاز کانسر حنجره به غدد لنفاوی گردن یک نگرانی و مشکل عمده در درمان این بیماری برای جراح و مشکل اختلال عملکردی عناصر گردن و زیبایی برای بیمار می باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان متاستاز کارسینوم سنگفرشی حنجره به غدد لنفاوی گردن بر اساس تمایز هیستوپاتولوژیک تومور می¬باشد. مواد و روش¬ها: این مطالعه بصورت توصیفی- تحلیلی بر روی 200 بیمار مبتلا به کانسر حنجره انجام گرفت و میزان درگیری غدد لنفاوی گردن با تمایز سلولی تومور مقایسه شد و داده ها با استفاده از آزمون كاي اسكوئر و بوسيله نرم افزار SPSS.15 مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت. يافته¬ها: از 200 بيمار در اين مطالعه 197 بيمار مرد با میانگین سنی 89/7±53/65 سال بودند. 78 بیمار متاستاز گردنی داشتند. متاستاز گردنی در 2 بیمار با SCCدرجا وجود نداشت، 117 بیمار با SCC بخوبی تمایز یافته دارای 3/10% متاستاز گردنی، 55 بیمار با SCC با تمایز متوسط دارای 5/74% متاستاز گردنی، 19 بیمار با SCC تمایز کم دارای 100% متاستاز گردنی، 6 بیمار با SCC بدون تمایز دارای 100% متاستاز گردنی و یک بیمار با تومور ورکوز کارسینوما بدون متاستاز گردنی بودند. نتيجه¬گيری: متاستاز به غدد لنفاوی گردن در بیماران مبتلا به کانسر حنجره از شیوع بالایی برخوردار است، بطوریکه در مطالعه ما 5/38% از بیماران درگیری متاستاتیک غدد لنفاوی گردن را داشتند كه میزان آن با اندازه، محل و تمایز سلولی ارتباط معنی داری دارد.
کلید واژه ها: سرطان حنجره, متاستاز لنف نود گردنی, هیستوپاتولوژی

ثبت‌شده: 31 شهریور 1391