تحقیقی

آنزیم پاراکسوناز-3 ونسبت آنتی اکسیدانت به اکسیدانت در مایع فولیکولی زنان بارور و نا بارور

جلال عیسی خواجه 1، محمد رضا رشیدی 2، لعیا فرزدی 1، عالیه قاسم زاده 1، وحيده شهنازی 1، اکرم فریدی 2، امیرمنصور وطن خواه 2، رضا حاجي حسینی بغدادي 3، محمد نوري 1*

1 مرکز تحقیقات سلامت باروری زنان، بیمارستان الزهرا، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2 مرکز تحقیقات کاربردی دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
3 دانشکده ی علوم، بخش زیست شناسی دانشگاه پیام نور تهران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: nourimd@yahoo.com

زمینه واهداف: اخیرا فعالیت آنزیم پاراکسوناز-3 در مایع فولیکولی گزارش شده به طوری که غلظت آن در این مایع سه برابر بیشتر از سرم است. با این حال نقش آنزیم پاراکسوناز-3 در عملکرد تخمدانها هنوز ناشناخته است. دراین مطالعه میزان فعالیت آنزیم یاد شده و نسبت آنتی اکسیدانت به پرواکسیداسیون در مایع فولیکولی زنان نابارور در مقایسه با زنان بارور در سیکلهای تحریکی کمک باروری مقایسه و تغییرات آنها نسبت به تعداد اووسیت بررسی شده است. مواد و روش ها: مایع فولیکولی از 50 زوج نابارور که تحت درمان روش های کمک باروری قرار گرفته بودند جدا و میزان فعالیت آنزیم پاراکسوناز-3 به روش کروماتوگرافی مایع با فشار بالا، میزان لیپوپروتئین با وزن مخصوص بالا به روش رسوبی، ظرفيت آنتي‌اكسيدانت تام به روش الیزا و سطح مالون دی آلدئید بعنوان مارکر پروکسیداسیون لیپیدی به روش اسید تیوباربیتوریک در آن اندازه گیری شدند. نتایج: از 50 زن مورد مطالعه 20 نفر نا بارور و 30 نفر سالم بودند. میزان فعالیت پاراکسوناز-3 در مایع فولیکولی زنان نا بارور در مقایسه با زنان سالم بطور معنی داری (05/0>P)پایین بود. میانگین نسبت پاراکسوناز-3 به مالون دی آلدئید در مایع فولیکولی زنان نا بارور کمتر از زنان سالم به دست آمد. غلظت مالون دی آلدئید در مایع فولیکولی زنان نازا در مقایسه با زنان سالم بطور معنی داری (05/0>P) بالا بود. غلظت لیپوپروتئین با وزن مخصوص بالا و ظرفیت آنتی اکسیدانت تام مایع فولیکولی در دو گروه مورد مطالعه تفاوت معنی داری نشان نداد. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضرنشان داد که میزان فعالیت پاراکسوناز-3 و نسبت پاراکسوناز-3 به مالون دی آلدئید در مایع فولیکولی زنان نابارور نسبت به زنان بارور پایین و سطح مالون دی آلدئید بالاتر می باشد. اختلالات تاثیر گذار بر سطح آنتی اکسیدانت و پرواکسیداسیون مایع فولیکولی می تواند باروری را در زنان تحت تاثیر قرار دهد.
کلید واژه ها: پاراکسوناز-3, مایع فولکولی, پراکسیداسیون لیپیدی

ثبت‌شده: 06 خرداد 1389