ارزیابی حجمها و ظرفیتهای ریوی دردانشجویان مونث بومی و غیر بومی شمال غرب ایران

محمود عابدین زاده، سعید خامنه، ناصر احمدی اصل
*نویسنده مسئول:

زمینه و اهداف: مقادير اسپيرومتريك بومي به ميزان وسيعي براي ارزيابي عملكرد ريه استفاده مي شوند. در این مطالعه پارامترهای اسپیرومتریک از جمله حجم باقیمانده (RV) و ظرفیت باقیمانده علمی (FRC) در یک گروه مونث جوان مورد بررسی قرار گرفتند. مواد و روش ها: يكصدوپنجاه دانشجوي مونث سالم غير سيگاري با ميانگين سني 19/1 ± 5/20 جمعيت مطالعه را تشكيل دادند. پارامترهاي تنفسی، FRC، TLC، RV، FEV1، FVC وFEV1/FVC با استفاده از پلتيسموگراف Zan 500 با مقادیر استاندارد برای نژاد قفقازی اندازه گرفته شدند. یافته ها: در بين مقاديري كه از افراد بومي و غير بومي مورد مطالعه بدست آمد فقط مقدار ظرفيت دمي و حجم باقيمانده در اين دو گروه تفاوتي داشتند كه از لحاظ آماري معني دار بود (05/0 p <) و اختلاف بقيه پارامترها در دو گروه از لحاظ آماري معني دار نبودند. بجز برايTLC، اختلافات معني داري بين پارامترهاي اندازه گيري شده در افراد مورد مطالعه و مقادير پيشنهادي براي نژادقفقازی وجود داشت (05/0< p) و مقادير تستهاي عملكرد ريه براي مونثين جوان ايراني در محدوده 106-94 درصد از معادلات پيشنهادي ATS براي نژاد قفقازی مونث قرار داشت. نتیجه گیری: نتایج بدست آمده در اين مطالعه براي افراد مونث ايراني اختلافات قابل ملاحظه ای با مقادير پيشنهادي ATS براي نژاد قفقازی نشان داد.

ثبت‌شده: 21 مرداد 1391