چکیده
زمينه و اهداف: صدا یک وسیله ارتباطی مهم در انسان است و وظیفه ایجاد صوت در انسان بعهده حنجره می¬باشد. یکی از علل عمده اشكالات صدا ندول تارهای صوتی است که معمولا این حالت بیشتر در افرادی که از حنجره زیاد استفاده می¬کنند دیده می¬شود. هدف این مطالعه مقایسه دو روش تکنیک جراحی و گفتار درمانی در بهبود صدا بود.
مواد و روش¬ها: در این مطالعه 60 بیمار با تشخیص ندول صوتی به دو گروه تقسیم شدند. در گروه اول بوسیله گفتار درمانی معالجه شدند و در گروه دیگر بیماران به روش جراحی میکروسکوپیک درمان شدند. بهبود صدا در هر یک از گروهها 3 ماه بعد از درمان بررسی شدند.
يافته¬ها: از کل 60 بیمار (36 مرد و 24 زن )، 30 بیمار (18 مرد- 12 زن با میانگین سنی 1/9 3/38) در گروه جراحی و 30 بیمار (18 مرد و 12 زن با میانگین سنی 71/8 1/37) در گروه گفتار درمانی بودند. اختلاف واضحی در کیفیت صدای این دو گروه که بوسیله رضایمندی بیماران و جراح اندازه¬ گیری شد وجود نداشت.
نتيجه¬ گيري: این مطالعه نشان داد که اختلاف بین روشهای جراحی و گفتاری درمانی برای درمان ندولهای حنجره وجود ندارد، بعضی اختلافها ممکن است وابسته به وضعیت اجتماعی و فرهنگی باشد.ْ