Logo-mj
مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز. 1391؛34(1): 97-102.
  تعداد مشاهده چکیده: 552
  تعداد دانلود PDF: 63

مقاله پژوهشی

تغییر پروفایل اسیدهای چرب بافت چربی اپیکارد در خرگوشهای تغذیه شده با رژیم غذایی پر کلسترول

محسن ورمزيار*، محمد نوري، مسعود پزشكيان، محمد رضا رشیدی، مائده طالبی، اکبر دربين، امير مهدي زاده
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: E-mail: mv_bio2011@yahoo.com

چکیده

زمینه و اهداف: يافته هاي اخير نشان داده است كه شرایین کرونری فاقد بافت چربی اپیکارد، علیه پیشرفت آترواسکلروزیس محافظت شده هستند، بطوریکه بافتهای چربی با خاصیت آتروژنیکی بالا، میزان تبادل بالایی از اسیدهای چرب، با دیوارۀ شرایین مجاور خود را دارند. همچنین گزارش شده که ترکیب چربیهاي رژیم غذایی، تنوع و مقدار اسیدهای چرب در بافت چربی را تعیین می کند. با توجه به خاصیت آتروژنیکی متفاوت اسیدهای چرب گوناگون، در مطالعه حاضر تاثیر رژیم غذایی غنی از کلسترول بر الگوی اسیدهای چرب بافتهاي چربی اپیکارد در خرگوشها مورد بررسي قرار گرفت. مواد وروش ها: 16 خرگوش سفيد نیوزیلندی به طور تصادفی به دو گروه مساوي تقسیم شدند. گروه کنترل رژیم استاندارد (نرمال) دریافت کرد، در حالیکه گروه آزمایش با رژیم غذایی غنی از کلسترول طی دو ماه تغذیه شد. در پایان خرگوشها بیهوش و 1 الی 5 میلی گرم بافت چربی اپیکارد جدا گردید و تركيب اسيدهاي چرب بافتهای چربی به روش گاز كروماتوگرافي تعيين مقدار شدند. یافته ها: رژیم غذایی با کلسترول بالا، موجب افزایش معنی دار LDL و تری گلیسرید و کاهش معنی دار HDL گردید. بعد از دو ماه در بافت چربی اپیکارد، اسیدهای چرب 16:0 ، t18:1 و SFA افزایش معنی دار (05/0>P) نشان داد، در حالیکه اسیدهای چرب 12:0، 18:1، 18:2، 18:3، MUFA، PUFA، ω3 ، ω6 یک کاهش معنی داری (05/0>P) داشت. نتیجه گیری: مصرف رژیم غذایی غنی از کلسترول در طی دو ماه موجب افزایش معنی دار اسیدهای چرب آتروژن و کاهش معنی دار اسیدهای چرب ضد آتروژن در بافت چربی اپیکارد می گردد.
نام
نام خانوادگی
پست الکترونیکی
نظرات
کد امنیتی


تعداد مشاهده چکیده: 553

Your browser does not support the canvas element.


تعداد دانلود PDF: 63

Your browser does not support the canvas element.