چکیده
زمینه و اهداف: امروزه آلکسی تایمیا به عنوان یک صفت شخصیتی در میان افراد جامعه مشاهده می شود. پژوهش حاضر به منظور بررسی پیش بینی تغییرات آلکسی تایمیا بر اساس مولفه های شخصیتی انجام شده است.
مواد و روش ها: روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان دانشگاه تبریز بوده که از میان آنها 200 نفر به صورت تصادفی انتخاب شده است. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه 20 آیتمی تورنتو (TAS-20) و پرسشنامه پنج عامل شخصیتی نئو (NEO-FFI) است. داده ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون همزمان و گام به گام بررسی شده اند.
یافته ها: یافته های به دست آمده از رگرسیون همزمان نشان داد، عوامل شخصیتی 29 درصد از واریانس نمرات آلکسی¬تایمیا را پیش بینی می کنند. در ادامه رگرسیون گام به گام به منظور مشخص کردن سهم تفکیکی هر کدام از عوامل شخصیتی در پیش بینی آلکسی تایمیا مورد استفاده قرار گرفت. نتایج به دست آمده به ترتیب سهم برون گرایی را 18% ، وجدانی بودن را 7% ، انعطاف پذیری را 2% ، و روان رنجورخویی را 2% مشخص کرد.
نتیجه گیری: نتایج به دست آمده از پژوهش حاضر نشان می دهد که بر اساس مولفه های شخصیتی می توان نمرات آلکسی تایمیا در افراد را پیش بینی کرد.