چکیده
زمینه واهداف: بیماری دژنراتیو مهره های گردنی یکی از بیماری های شایع بالغین است . با توجه به شیوع بیماری دیسکوپاتی گردنی به خصوص در زندگی ماشینی فعلی و روش های جراحی متعدد که هر روز در دنیای فعلی ابداع می شوند بر آن شدیم که ارزیابی تعبیه PEEK Cage گردنی که روش جراحی نسبتاً جدیدی می باشد را از طریق اندازه گیری شاخص های ناتوانی گردن NDI (Neck Disability Index )، شدت درد بیماران قبل و بعد از جراحی را بررسی نمائیم.
مواد و روش ها: در این مطالعه 30 بیمار مبتلا به درد گردنی که طی شرح حال و معاینات بالینی و MRI گردن مبتلا به هرنیاسیون قابل عمل دیسک گردن بودند به صورت تصادفی انتخاب شدند. از این بیماران قبل از جراحی شدت درد بوسیله مقیاس آنالوگ بینائی(VAS) و شاخص های ناتوانی گردن (NDI) گرفته شده است و در چک لیست ثبت شد. بیماران تحت عمل تعبیه PEEK cage گردن قرارگرفته و 6 ماه بعد که جهت پیگیری به کلینیک مراجعه کرده بودند مجددا توسط محقق شدت درد و NDI اندازه گیری شده و در چک لیست ثبت شد.
یافته ها: از بین 30 بیماری که مورد مطالعه قرار گرفتند 19 مرد (3/63) و 11 زن (7/36) میانگین شدت درد گردنی قبل از عمل 2/9 و بعد از عمل 2 داشتند. که نتایج تفاوت آماری معنی داری را نشان می دهد. (001/0 >P) میانگین NDI قبل از عمل 5/31 و بعد از عمل 8/6 بود که نتایج تفاوت آماری معنی داری را نشان می دهد(001/0 >P).
نتیجه گیری: بر طبق این مطالعه تعبیه کیج PEEK در کاهش شاخص ناتوانی گردنی و نمره شدت درد گردنی موثر است و همچنین در کاهش علایم و نشانه های رادیکولوپاتی تاثیر بسزایی دارد.