چکیده
زمينه و اهداف: در کشور ماحدود 20% از افراد از روشهاي غير مطمئن پيشگيري از بارداري يا از هيچ روشي براي پيشگيري استفاده مي کنند. روش روزهاي استاندارد يک روش تنظيم خانواده است که بر پايه آگاهي از باروري استوار بوده و استفاده کنندگان از اين روش در روزهاي 19-8 دوره قاعدگي از نزديکي محافظت نشده خودداري مي کنند. هدف از اين مطالعه، تعيين ميزان اثر بخشي روش تركيبي پيشگيري از بارداري (روش روزهاي استاندارد، كاندوم و قرصهاي پيشگيري اورژانسي) است.
روش بررسي: کلا 240 خانم 40-17 ساله، از چهار روستا در قسمت غرب شهر تبريز، با دوره قاعدگي 32-26 روز که حداقل يک سال نمي خواستند باردار شوند، در مطالعه شرکت داده شدند. موارد بعد از آموزش روش، بمدت 12 ماه پيگيري شدند. از فرمول Pearl pregnancy rate براي محاسبه درصد پيشگيري از بارداري استفاده شد.
يافته ها: تجزيه و تحليل داده ها نشان داد که 117 زن بدون بارداري تا انتهاي مطالعه ( بمدت 12 ماه) باقي ماندند. تنها در 8 نفر از شرکت کنندگان در مطالعه بارداري ناخواسته رخ داد و کلا 1956زن- ماه مواجهه از 240 زن محاسبه شد. بنابراين درصد بارداري ناخواسته 91/4% بود که نشان دهنده
09/95 % پيشگيري از بارداري مي باشد.
نتيجه گيري: يافته ها نشان مي دهد که روش ترکيبي مي تواند روشي موثر و قابل قبول براي زوجها باشد.