doi: 10.34172/mj.2020.001

حسین اکبری اقدم 1 ORCID logo، محمد حسین بنکدار 2* ORCID logo

1 گروه ارتوپدی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2 دانشجوی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
*نویسنده مسئول: * نویسنده مسوول؛ ایمیل: ، پست الکترونیکی: mhbnkdr@gmail.com

زمینه: دررفتگی مفصل آکرومیوکلاویکولار یکی از شایع‌ترین آسیب‌های مفصلی می‌باشد که با وجود روش‌های گوناگون ترمیم در موارد دررفتگی گرید 3 تا 6، همچنان تناقضات بسیاری در خصوص کارایی این روش‌ها در مطالعات گذشته وجود دارد. از این‌رو در این مطالعه بر آن شدیم تا به ارزیابی میزان بهبودی و عملکرد بیماران پس از فیکسیشن مفصل آکرومیوکلاویکولار گرید 3-6 توسط دو روش جراحی با ابزار پین و ابزار پیچ بپردازیم.

روش‌کار: در این مطالعه مقطعی34 نفر از بیماران دچار دررفتگی مفصل آکرومیوکلاویکولار گرید 3 تا 6 که تحت درمان با ابزار پین (گروه 1) یا پیچ (گروه 2) بوده‌اند که در قالب دو گروه 17 نفره وارد مطالعه شدند. میزان رضایت از جراحی، خواب کافی، درد و بازیابی عملکرد با استفاده از پرسش‌نامه Shoulder score مورد ارزیابی قرار گرفت.

یافته‌ها: میزان کلی رضایت بیماران در گروه اول 88/2 درصد و در گروه دوم 82/4درصد بود. هم‌چنین تفاوت معنی‌داری بین دو گروه از نظر دامنه حرکت در حرکات مختلف مفصل مشاهده نشد (0.05<P). نمره پرسش‌نامه shoulder score در گروه اول 11/23و در گروه دوم 11/70 بود که تفاوت معنی‌داری را نشان نداد (0.05<P) .

نتیجه‌گیری: درمان جراحی با استفاده از ابزار پین و ابزار پیچ در موارد دررفتگی مفصل آکرمیوکلاویکولار گرید 3-6 می‌توانند نتایج درمانی و عملکردی یکسانی بدست دهند. با این وجود مطالعات بیشتری به منظور تایید کارایی این دو ابزار در موارد مختلف در رفتگی مفصل اکرمیوکلاویکولار نیاز می‌باشد.

کلید واژه ها: مفصل آکرومیوکلاویکولا, پیچ, پین, در رفتگی

نحوه استناد به این مقاله: اکبری اقدم ح، بنکدار م ح. مقایسه‌ی کوتاه مدت درمان جراحی با استفاده از ابزار پیچ و جراحی با استفاده از ابزار پین در بیماران با دررفتگی مفصل آکرومیوکلاویکولار. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتي- درماني تبریز. 1398؛ 41(6):7-14

ثبت‌شده: 02 اسفند 1396
پذیرفته‌شده: 23 اسفند 1396