doi: 10.34172/mj.2019.045

Biochemistry

تحقیقی

صابر ساعدموچشی 1* ORCID logo، لطف الله ساعد 2، ایوب سعیدی 3، ذکریا وهاب زاده 4 ORCID logo

1 دانشجوی دکتری بیوشیمی و متابولیسم ورزشی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
2 دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
3 دانشجوی دکتری بیوشیمی و متابولیسم ورزشی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه مازندران، مازندران، ایران
4 مرکز تحقیقات گوارش، گروه بیوشیمی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: Physical2012@yahoo.com

زمینه: عدم تحرک نقش مهمی در بروز چاقی در جمعیت سالمند دارد. بنابراین، هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرین منظم هوازی و مصرف مکمل امگا- 3 بر سطوح(C-Ractive protein) CRP و IL-6 (انیترلوکین- 6) سرم در زنان سالمند چاق بود.

روش کار: در یک مطالعه دو سویه کور، 40 زن چاق (30 BMI≥) با میانگین سنی 42/7±65/61 سال به صورت نمونه‌ی در دسترس انتخاب شده و به طور تصادفی در 4 گروه 10 نفري تمرین، مکمل، تمرین ـ مکمل (ترکیبی) و دارونما (کنترل) قرار داده شدند. آزمودنی‌های گروه‌های مکمل و ترکیبی روزانه 2080 میلی‌گرم امگا- 3، و آزمودنی‌های گروه کنترل نیز از شبه داروی روغن آفتابگردان تولیدی شرکت زکریا به مدت 8 هفته مصرف کردند. برنامه‌ی تمرینی شامل تمرینات هوازی با شدت 45 تا 55 درصد ضربان قلب بیشینه به مدت 8 هفته، 40 دقیقه و 3 جلسه در هفته اجرا شد. نمونه‌هاي خوني آزمودنی‌ها قبل از شروع دوره در وضعيت ناشتا و 24 ساعت پس از اتمام تمرینات جمع‌آوري شدند. تحلیل داده‌ها توسط آزمون تی همبسته و آناليز واريانس دو‌راهه با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه‌ی 16 انجام گردید.

یافته ها: نتایج آزمون آماری نشان داد که غلظت IL-6 و CRP در گروه‌های تمرین همراه با مصرف مکمل کاهش معناداری پیدا کرد (05/0 >P).

نتیجه گیری: بر طبق نتايج پژوهش حاضر، انجام 8 هفته تمرین هوازی به همراه مصرف مکمل امگا- 3 سبب بهبود وضعیت التهابی بدن ناشی از تمرین هوازی در ترکیب با مکمل امگا- 3 شد.

کلید واژه ها: زنان سالمند چاق, تمرین هوازی, اسید چرب امگا- 3, IL-6, CRP

نحوه استناد به این مقاله: ساعدموچشی ص، ساعد ل، سعیدی ا، وهاب زاده ذ. تاثیر مکمل امگا- 3 و هشت هفته تمرین هوازی منظم بر برخی عوامل التهابی در زنان سالمند چاق. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتي- درماني تبریز. 1398؛ 41(4):49-55

ثبت‌شده: 04 مرداد 1396
انتشار الکترونیکی: 16 شهریور 1398