doi: 10.34172/mj.2021.026

Scopus ID: 85130606869

پوست

مقایسه ضایعات پوستی در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری در زمان بستری در بخش مراقبت های ویژه قلبی (CCU) و هنگام ترخیص

فریبا ایرجی 1 ORCID logo، علی اصیلیان 1 ORCID logo، گیتا فقیهی 1 ORCID logo، امیرحسین اکبری 2* ORCID logo

1 گروه پوست، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
2 دانشجوي پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
*نویسنده مسئول: *نویسنده مسؤول؛ ايميل: ، پست الکترونیکی: akbari73.amirhsn@yahoo.com

زمینه: بیمارانی که در بخش های خاص مانند CCU بستری می شوند از جنبه های مختلف از جمله پوست نیاز به بررسی و مراقبت های ویژه ای دارند. لذا با توجه به سیر بیماری های پوستی در شرایط خاص و حین بستری، در این مطالعه انواع ضایعات پوستی در بیماران بستری در CCU را در بدو ورود و حین خروج از بخش CCUرا مطالعه و بررسی کردیم.

روش کار: در این مطالعه مقطعی، 200 بیمار بستری در CCUبیمارستان الزهرا اصفهان را بررسی کردیم. پرسشنامه ای توسط متخصص پوست در دو مرحله ورود بیمارن به CCU و حین خروج بیمار از CCU در مورد انواع ضایعات پوستی تکمیل شد. سپس داده ها جمع آوری و آنالیز آماری شدند.

یافته ها: نتایج نشان داد که 15 درصد از بیمارانی که در CCU بستری شده اند حداقل یکی از ضایعات پوستی را دارند. از این بین درماتیت سبوره و سپس روزاسه بیشترین فراوانی را در بدو ورود داشتند و به صورت کلی ضایعات بدو ورود بیماران بیشتر مربوط به ضایعات Acute skin failure است. همچنین میزان زخم بستر در میان این بیماران در طی بستری به میزان زیادی در مقایسه با بدو ورود افزایش یافت.

نتیجه گیری: روزاسه، درماتیت سبوره و واکنش های آلرژیک دارویی پس از زخم بستر بیشترین فروانی را میان بیماران دارند. این آمار می تواند نشان دهنده ارتباط روزاسه با بیماری های قلبی عروقی باشد.

کلید واژه ها: ضایعات پوستی, بخش مراقبت های ویژه قلبی, روزاسه, درماتیت سبوره

نحوه استناد به این مقاله: ایرجی ف، اصیلیان ع، فقیهی گ، اکبری ا.ح. مقایسه ضایعات پوستی در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونری در زمان بستری در بخش مراقبت های ویژه قلبی (CCU) و هنگام خروج. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز. 1400؛43(1):41-47

ثبت‌شده: 04 تیر 1398
انتشار الکترونیکی: 28 فروردین 1400