مجله پزشكي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي ـ درماني تبريز. 1399؛42(6): 756-763.
doi: 10.34172/mj.2021.017

Scopus ID: 85130986706

Biochemistry

آیدین ولی زاده اورنج 1* ORCID logo، عارفه مختاری ملک آبادی 1 ORCID logo، امیرعلی جعفرنژادگرو 1 ORCID logo

1 گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
*نویسنده مسئول: * نویسنده مسؤول؛ ايميل: ، پست الکترونیکی: valizadeh@uma.ac.ir

زمينه: راه­رفتن یکی از فعالیت­های روزانه رایج است. با آغاز دوران میانسالی، ضعف عضلات اندام تحتانی منجر به کاهش توانایی راه­رفتن می­شود. استفاده از کفی­ها باعث کاهش بار وارده بر اندام­ها و حمایت از مفاصل طی راه­رفتن می­شود. هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر آنی انواع کفی بر طیف فرکانس نیروهای عکس­العمل زمین در سالمندان طی راه­رفتن است.

روش کار: پژوهش حاضر از نوع نیمه­تجربی و آزمایشگاهی بود. 21 سالمند (15 زن و 6 مرد) با میانگین و انحراف استاندارد قد 26/4 ±19/164 سانتی­متر، وزن 50/3 ±04/80 کیلوگرم و سن 50/3 ±00/66 سال داوطلب شرکت در پژوهش شدند. کوشش­های راه­رفتن طی 3 شرایط بدون کفی، با کفی درشت و کفی ریز انجام شدند. برای ثبت نیرو­های عکس­العمل زمین از صفحه­نیروی برتک ساخت کشور آمریکا با ابعاد 40*60 سانتی­متر استفاده شد.

يافته ها: نتایج پژوهش حاضر هیچ‌گونه اختلاف معنی­داری بین راه­رفتن بدون کفی، با کفی بافت­دار درشت و با کفی بافت­دار ریز در مولفه­های فرکانس با توان 5/99 درصد، میانه فرکانس، باند فرکانس و تعداد هارمونی ضروری نشان نداد (P>0.05). با وجود این، میزان راحتی کفی بافت­دار درشت نسبت به دو شرایط دیگر افزایش معنی­داری را نشان داد (P<0.05).

نتيجه گيري: نتایج نشان داد که کفی بافت­دار بر مقادیر طیف فرکانس نیروی عکس­العمل زمین اثرگذار نیست، با این وجودسبب بهبود راحتی فرد طی راه­رفتن می­شود.

کلید واژه ها: کفی, طیف فرکانس, سالمندان, راه رفتن, نیروی عکس العمل زمین

نحوه استناد به این مقاله: ولی‌زاده اورنج آ، مختاری ملک‌آبادی ع، جعفرنژاد گرو ا ع. اثر آنی استفاده از کفی بافت‌دار پا بر نیروهای عکس‌العمل زمین در سالمندان طی راه رفتن. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتي- درماني تبریز. 1399؛42(6):756-763

ثبت‌شده: 21 اردیبهشت 1398
انتشار الکترونیکی: 06 اسفند 1399