تاثیر همزمان تمرینات هوازی و عصاره هسته انگور بر ظرفیت ضد اکسایشی‌تام و مالون‌دی‌آلدهید مردان جوان

حمزه مرادی، حجت اله نیک بخت* ORCID logo، خسرو ابراهیم، حسین عابد نطنزی

1 گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
*نویسنده مسئول: *نویسنده مسئوول؛ ایمیل: ، پست الکترونیکی: hojnik1937@yahoo.com

زمينه: فعالیت‌های ورزشی هوازی موجب افزایش تولید رادیکال آزاد می‌شود. عصاره هسته انگور دارای پتانسیل بسیار بالایی در از بین بردن رادیکال‌های آزاد است. بر این اساس هدف مطالعه حاضر تعیین تاثیر همزمان تمرینات هوازی و عصاره هسته انگور بر ظرفیت ضد اکسایشی‌تام و مالون ‌دی ‌آلدهید مردان جوان بود.

روش‌‌کار: در این مطالعه‌ی نیمه تجربی 40 مرد غیر ورزشکار سالم با میانگین (سن 0/98±22/60 به سال، وزن 5/11 ±76/07 کیلوگرم و درصد چربی 1064±18/06 درصد به صورت تصادفی در چهار گروه تمرین-مکمل (10 نفر)، تمرین – دارونما (10 نفر)، مکمل (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. پیش و پس از مداخله، وزن، شاخص توده ‌بدنی، درصد چربی، حداکثر اکسیژن مصرفی، ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و مالون ‌دی ‌آلدهید اندازه‌گیری شدند. داده‌ها، با استفاده از تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی تجزیه و تحلیل شد (P<0/05).

يافته‌ها: نتایج نشان داد که تمرینات هوازی همراه با مصرف عصاره هسته انگور باعث افزایش معنی‌دار ظرفیت ضد اکسایشی‌ تام و کاهش معنی‌دار مالون ‌دی‌ آلدهید در گروه‌ های تمرین – مکمل، تمرین – دارونما و مکمل، و افزایش معنی‌دار مالون‌ دی آلدهید در گروه کنترل گردید.

نتيجه‌‌گيري: به طورکلی نتایج تحقیق نشان داد 8 هفته تمرینات هوازی و مصرف عصاره هسته انگور باعث افزایش ظرفیت ضد اکسایشی‌تام و کاهش مالون‌ دی ‌آلدهید می‌شود.

کلید واژه ها: تمرینات هوازی, عصاره هسته انگور, ظرفیت ضد اکسایشی‌تام, مالون‌‌دی‌‌آلدهید

نحوه استناد به این مقاله: مرادی ح، نیک بخت ح. ا، ابراهیم خ، عابد نطنزی ح. تاثیر همزمان تمرینات هوازی و عصاره هسته انگور بر ظرفیت ضد اکسایشی‌تام و مالون ‌دی ‌آلدهید مردان جوان. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتي ـ درماني تبریز. 1397؛ 40(3):81-87

ثبت‌شده: 20 خرداد 1395
پذیرفته‌شده: 06 شهریور 1395