نتایج پاتولوژی بیماران یائسه با تشخیص خونریزی غیرطبیعی رحمی مراجعه کننده به بیمارستان بعثت سنندج، سال 1391

معصومه رضایی 1، روزبه محمدی 2، رامش راه حق 3، روناک شاهوی 4* ORCID logo

1 گروه زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
2 پزشک عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
3 گروه پاتولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
4 گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
*نویسنده مسئول: *نویسنده مسئوول؛ ایمیل: ، پست الکترونیکی: rshaho@yahoo.com

زمينه: یائسگی یکی از مراحل طبیعی زندگی زنان است که با ناپایداری وازوموتور و آتروفی دستگاه ادراری تناسلی همراه است. خونریزی بعد از یائسگی یکی از شایع‌ترین علل مراجعه خانم‌های مسن به متخصصین زنان می باشد. هدف از این مطالعه بررسی پاتولوژی خونریزیهای بعد از یائسگی در زنان مراجعه کننده به بیمارستان بعثت سنندج بود.

روش‌ کار: این مطالعه، یک مطالعه توصیفی است که تمامی 48 خانم یائسه شاکی از خونریزی مراجعه کننده به بیمارستان بعثت سنندج را در مدت یکسال مورد بررسی قرار داده است. با بررسی پرونده ها مشخصات در چک لیست ثبت گردید. داده های استخراج شده با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آمارهای توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

يافته‌ها: ‌میانگین سنی افراد مورد مطالعه 6.98 ± 58.04 سال است. شایع‌ترین نتیجه پاتولوژی (39.6 درصد) آتروفیک آندومتریوم بوده است. سایر نتایج به ترتیب شیوع هیپرپلازی ساده (20.8 درصد)، اختلال هومورنی (14.6 درصد)، پولیپ (12.5درصد)، سرطان آندومتر (2.1 درصد) بوده است. آتروفی آندومتر در گروه سنی 48 تا 59 سال شایع‌تر بوده است. در واحدهای مورد پژوهش که 10-6 سال از یائسگی آنها گذشته بود،6.7 درصد مبتلا به کانسر و 40 درصد آتروفیک آندومتریوم بودند. بیماران با تعداد بارداری 5-1 مورد فاقد کانسر اما 28.6 درصد دچار آتروفیک آندومتریوم بوده اند در حالیکه بیماران با 10-6 فرزند 8.4 درصد کانسر و 47.6 درصد آتروفیک آندومتریوم داشته اند.

نتيجه‌ گيري: نتایج پاتولوژی می تواند به تشخیص و درمان بیماران مبتلا به خونریزی کمک می کند.

کلید واژه ها: یائسگی, خونریزی غیر طبیعی رحم, پاتولوژی

نحوه استناد به این مقاله: رضایی م، محمدی ر، راه حق ر، شاهوی ر. نتایج پاتولوژی بیماران یائسه با تشخیص خونریزی غیرطبیعی رحمی مراجعه­کننده به بیمارستان بعثت سنندج، سال 1391. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتي ـ درماني تبریز. 1397؛ 40(3):49-54

ثبت‌شده: 20 خرداد 1395
پذیرفته‌شده: 06 شهریور 1395