مجله پزشكي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي ـ درماني تبريز. 1399؛42(6): 621-626.
doi: 10.34172/mj.2021.001

Scopus ID: 85131003481

Dermatology

مقایسه تاثیر IPL همراه آزیترومایسین خوراکی با درمان آزیترومایسین خوراکی به تنهایی در درمان آکنه ولگاریس پاپولوپوسچولر متوسط تا شدید

نيلوفر افشاري 1 ORCID logo، مهدي اميرنيا 1* ORCID logo، داود احمدي 1 ORCID logo، سعيد كاشفي 2 ORCID logo، وحيده آقامحمدي 3 ORCID logo

1 گروه پوست، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2 گروه جراحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
3 گروه تغذیه، دانشکده علوم پزشکی خلخال، خلخال، ایران
*نویسنده مسئول: * نویسنده مسؤول؛ ايميل: ، پست الکترونیکی: Mehamir46@gmail.com

زمینه: افزایش تولید کراتین فولیکول، افزایش تولید سبوم و تکثیر پروپیونی باکتریوم آکنه از عوامل موثر در ایجاد آکنه ولگاریس هستند. آنتي بيوتيك‌ها، درمان اصلي مرسوم آكنه ولگاريس هستند كه مقاومت به آنتي بيوتيك‌ها مشكل اصلي آنها است. یکی از درمان‌های جدید با تاثیر سریع که استفاده از آن رو به افزایش است، (Intense Pulsed Light, IPL)است.

روش كار: نمونه مطالعه از بین بیماران با آکنه انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه کنترل و شاهد تقسیم شدند. به گروه شاهد آزیترومایسین 250 میلی‌گرم خوراکی به تنهایی و گروه مداخله آزیترومایسین 250 میلی گرم خوراکی همراه IPL تجويز شد. بازه درمانی 3 ماه بود که IPL به صورت هفتگی برای بیماران گروه کنترل به مدت 5 هفته انجام شد. معیار بهبودی کاهش تعداد ضایعات بود. بعد از 5 هفته درمان و 12 هفته پیگیری، علایم عینی و عملکردی و عوارض احتمالی از طرف پزشک معالج و بیماران ارزیابی شد. بعد از این مدت اطلاعات بیماران از روی پرسشنامه‌هایی که برای آن‌ها به‌طور جداگانه پر شده بود، جمع آوری و با نرم افزار SPSS نسخه 24 آنالیز شدند.

یافته ها: از لحاظ ميزان بهبود، در گروه اول 4 نفر بهبود متوسط، 9 نفر بهبود نسبتا کامل و 7 نفر بهبودی کامل داشتند. در مقابل بیماران گروه دوم 10 نفر بهبود متوسط، 7 نفر بهبود نسبتا کامل و 3 نفر بهبودی کامل داشتند. بر اساس آزمون های آماری مقایسه دو گروه از لحاظ ميزان بهبودی معنی‌دار بود (p<0/05). بطوري‌كه ميزان بهبودي بيماران گروه اول از گروه دوم بيشتر بود.

نتیجه گیری: استفاده‌ی از لیزر IPL به همراه درمان آنتی بیوتیکی در مقایسه با درمان کلاسیک آکنه نه تنها درمان موثرتری برای آکنه ولگاریس متوسط تا شدید است بلکه یک فاکتور تسریع کننده درمان مرسوم نیز است.

کلید واژه ها: آکنه ‌ولگاریس, IPL, آزیترومایسین

نحوه استناد به این مقاله: افشاری ن، امیرنیا م، احمدی د، کاشفی س، آقامحمدی و. مقایسه تاثیرIPL همراه آزیترومایسین خوراکی با درمان آزیترومایسین خوراکی به تنهایی در درمان آکنه ولگاریس پاپولوپوسچولرمتوسط تا شدید. مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتي- درماني تبریز. 1399؛42(6):621-626

ثبت‌شده: 23 اسفند 1396
انتشار الکترونیکی: 06 اسفند 1399