تاثیر تعداد و قطر ورید¬های اسپرماتیک لیگاتور شده در واریکوسلکتومی اینگوینال میکروسکوپیک سمت چپ بر نتایج اسمن آنالیز

یداله احمدی عصر بدر 1، کمال الدین حسن زاده 1، الهام جهان تابی 2*

1 بخش ارولوژی بیمارستان سینا، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2 دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: ejahantabi@yahoo.com

زمینه و اهداف: واریکوسل یکی از مهمترین و شایعترین فاکتورهای ناباروری قابل درمان در مردان است. واریکوسلکتومی اینگوینال میکروسکوپیک یک تکنیک نوآورانه بوده که اجازه لیگاتور تمامی ورید ها را می دهد. به نظر می رسد قطر و تعداد ورید های لیگاتور شده در نتایج درمانی نقش داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی نقش تعداد و قطر وریدهای لیگاتور شده در تغییرات پارامترهای آنالیز سمن است. مواد و روش ها: در یک مطالعه توصیفی-تحلیلی 50 بیمار مبتلا به واریکوسل مطالعه شدند. قبل از عمل دو نوبت آنالیز سمن انجام شد. همه بیماران تحت واریکوسلکتومی اینگوینال میکروسکوپیک قرار گرفتند. نتایج با آنالیز سمن 6 ماه بعد مورد مقایسه قرار گرفت. یافته ها: در این مطالعه 50 بیمار با میانگین سنی 7/0±30 سال مشارکت داشتند. در 28% شکایت درد و 72% شکایت ناباروری وجود داشت. در 12% گرید 1، 42% گرید 2 و 46% گرید 3 وجود داشت. شمارش اسپرم، مورفولوژی و موتالیتی بین قبل و بعد از عمل تفاوت آماری معنی¬داری وجود داشت. در بیمارانی که بیش از 10 ورید لیگاتور شده بود بهبودی معنی داری در شمارش اسپرم، مورفولوژی و موتالیتی رخ داده بود. در سایر بیمارانی که کمتر از 10 ورید لیگاتور شده بود بهبودی فقط در شمارش اسپرمی مشاهده شد. قطر ورید های لیگاتور شده نقشی در تغییرات آنالیز سمن نداشت. نتيجه¬گيري: نتایج مطالعه ما نشان دهنده تاثیر درمان جراحی واریکوسلکتومی در بهبود برخی از پارامترهای آنالیز سمن بود. با افزایش تعداد وریدهای لیگاتور شده بهبودی در شمارش اسپرمی و موتالیتی رخ می دهد ولی قطر وریدی تاثیری در پارامترهای آنالیز سمن ندارد.

ثبت‌شده: 17 مرداد 1395