Logo-mj
  تعداد مشاهده چکیده: 28

اونکولوژی

مقاله پژوهشی

ارزیابی اثرات ضد توموری اکوویروس به همراه دوکسوروبیسین در مدل موش سرطان پستان

فاطمه امینیان 1 ORCID logo، هادی اسمعیلی گورچین قلعه 2 ORCID logo، ناهید بابایی 1* ORCID logo، غلامرضا خمیسی پور 3 ORCID logo، مهدیه فرزانه پور 2 ORCID logo

1 گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر، بوشهر، ایران
2 مرکزتحقیقات ویروس شناسی کاربردي، پژوهشکده فناوری های زیست پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه االله (عج)، تهران، ایران
3 گروه هماتولوژی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران

چکیده

زمینه. سرطان پستان به­‌عنوان شایع‌ترین بدخیمی و اصلی‌ترین علت مرگ­ومیر ناشی از بدخیمی‌ها در میان زنان در جهان شناخته شده است. درمان‌های رایج برای این بیماری شامل پرتودرمانی، جراحی و شیمی‌درمانی است. دوکسوروبیسین در حال حاضر به­‌عنوان مؤثرترین داروی شیمی‌درمانی برای درمان سرطان پستان به­ کار گرفته می­ شود. با این‌­حال، عوارض جانبی ناشی از این روش‌های درمانی، پژوهشگران را به سمت جستجوی روش‌های جایگزین مانند استفاده از ویروس‌های انکولیتیک یا درمان‌های ترکیبی سوق داده است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات ضد توموری اکوویروس به­ همراه دوکسوروبیسین در مدل موشی سرطان پستان می ­باشد.

روش‌کار. بعد از القای مدل سرطان پستان، موش­ها به­ طور تصادفی به 4 گروه مساوی تقسیم­بندی شدند و دو بار به فاصله یک هفته تحت درمان با دوکسوروبیسین با و بدون اکوویروس قرار گرفتند. سپس، حجم تومور، میزان بقا، میزان تولید سایتوکاین‌های IFN-γ، IL-10، IL-4 و TGF-β، میزان تولید نیتریک اکساید و آزادسازی لاکتات دهیدروژناز توسط سلول­های طحالی اندازه‌گیری شد.

یافته‌ها. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که حجم تومور، سطح تولید سایتوکاین­های IL-4، IL-10 و TGF-β در موش ­های دریافت­ کننده دوکسوروبیسین به همراه اکوویروس (درمان ترکیبی) در مقایسه با گروه­ های دریافت­ کننده تک عاملی و کنترل کاهش معناداری را نشان داد. همچنین، میزان بقا، سطح تولید سایتوکاین IFN-γ، تولید نیتریک اکساید و لاکتات دهیدروژناز در گروه درمان ترکیبی افزایش معناداری نسبت به سایر گروه­های درمانی و کنترل داشت.

نتیجه‌گیری. با توجه ‌به نتایج مطالعه حاضر به نظر می‌رسد استفاده از اکوویروس به­ عنوان مکمل به ­همراه داروی شیمی درمانی دوکسوربیسین می‌تواند اثرگذاری آن را افزایش دهد و این امر نیازمند انجام مطالعات کارآزمایی بالینی می­باشد.

پیامدهای عملی. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که ترکیب اکوویروس با دوکسوربیسین می‌تواند به عنوان یک استراتژی درمانی جدید در درمان سرطان مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین، پیشنهاد می‌شود که محققان و پزشکان به طراحی و اجرای کارآزمایی‌های بالینی بپردازند تا اثرات این ترکیب را در بیماران مبتلا به سرطان ارزیابی کنند. این کارآزمایی‌ها می‌توانند به شناسایی دوزهای بهینه، ارزیابی ایمنی و بررسی تأثیرات جانبی احتمالی کمک کنند و در نهایت به توسعه پروتکل‌های درمانی مؤثرتر برای بیماران منجر شوند.

کلید واژه ها: رده سلولی 4T1, سرطان پستان, اکوویروس, دوکسوربیسین, اثرات هم افزایی
نام
نام خانوادگی
پست الکترونیکی
نظرات
کد امنیتی


تعداد مشاهده چکیده:

Your browser does not support the canvas element.


تعداد دانلود PDF:

Your browser does not support the canvas element.

ثبت‌شده: 07 خرداد 1403
بازنگری: 22 آبان 1403
پذیرفته‌شده: 28 آبان 1403
انتشار الکترونیکی: 09 اردیبهشت 1404
EndNote EndNote

(Enw Format - Win & Mac)

BibTeX BibTeX

(Bib Format - Win & Mac)

Bookends Bookends

(Ris Format - Mac only)

EasyBib EasyBib

(Ris Format - Win & Mac)

Medlars Medlars

(Txt Format - Win & Mac)

Mendeley Web Mendeley Web
Mendeley Mendeley

(Ris Format - Win & Mac)

Papers Papers

(Ris Format - Win & Mac)

ProCite ProCite

(Ris Format - Win & Mac)

Reference Manager Reference Manager

(Ris Format - Win only)

Refworks Refworks

(Refworks Format - Win & Mac)

Zotero Zotero

(Ris Format - Firefox Plugin)