doi: 10.34172/mj.2022.041

Scopus ID: 85147219585

تروما و پزشکی ترافیک

پروتکل

سنجش ریسک خطر تصادفات ترافیکی و زمان واکنش افراد مبتلا به اختلالات توجه در محیط مجازی: پروتکل مطالعه شبیه ساز رانندگی سهند و سیستم آزمون وینا

نازنین مسعودی 1 ORCID logo، مهدی رضائی 2* ORCID logo، مصطفی فرح بخش 3، حجت زمانی ثانی 4، سلمان عبدی 2، همایون صادقی بازرگانی 2* ORCID logo

1 گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت و تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2 مرکز تحقیقات پیشگیری از آسیب حوادث جاده‌ای، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
3 مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
4 گروه رفتار حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
*پدیدآوران رابط: پست الکترونیکی: mrezaei56@gmail.com؛ پست الکترونیکی: homayoun.sadeghi@gmail.com

زمينه. تصادفات جاده ای یکی از علل اساسی مرگ و میر به شمار می‌آید و بررسی عوامل موثر بر آن امری حیاتی است. بر اساس مطالعات انجام شده، رانندگان مبتلا به اختلال توجه به دلیل کمبود توجه، عملکرد رانندگی ضعیف تری نسبت به سایر افراد دارند و با توجه به الگوی رانندگی متمایز آنها، بررسی عملکرد رانندگی آنها در شرایط مختلف حائز اهمیت است.

روش‌کار. در این مطالعه روش شناختی 31 فرد مبتلا به اختلال نقص توجه-بیش فعالی و 31 فرد در گروه کنترل، 18 تا 59 سال از هر دو جنس، پس از تشخیص قطعی توسط روانپزشک به صورت تصادفی انجام آزمون تست وینا و دستگاه شبیه ساز رانندگی سهند به آزمایشگاه مرکز تحقیقات مدیریت و پیشگیری از مصدومیت­های ترافیکی ارجاع داده می­شوند. هدف این مطالعه مقایسه عملکرد رانندگی رانندگان مبتلا به اختلال نقص توجه-بیش فعالی با گروه کنترل و محاسبه ریسک خطر رخداد حوادث ترافیکی در این دو گروه است. علاوه بر این، بررسی مشترک نتایج دستگاه شبیه‌ساز رانندگی و آزمون های سیستم تست وینا مانند: زمان واکنش و تست ادراک تطبیقی نیز انجام خواهد شد.

کلید واژه ها: اختلال نقص توجه-بیش فعالی, سیستم آزمون عصب روانشناختی, شبیه ساز رانندگی

ثبت‌شده: 20 تیر 1401
بازنگری: 13 مرداد 1401