اطلاع رسانی پزشکی

سخن سردبیر

نمايه شدن مجله پزشکى دانشگاه علوم پزشکى تبريز در پايگاه اطلاعاتى اسکوپوس در 1400

علیرضا شفیعی کندجانی ۱* ORCID logo

1 گروه روانپزشکی، دانشکده پزشکى، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبريز، ايران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: shafieear@yahoo.com

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز فعالیت حرفه ای خود را در ۱۳۳۸ با چاپ مقالات علمی دانشکده پزشکی و داروسازی تبریز آغاز کرد (شکل 3-1). این مجله که پیش تر با عنوان "مجله پزشکی و داروسازی" با خلاصه انگليسی و فرانسه منتشر می شد (شکل 4، 5)، در طول سالیان متمادی به جز در مقطع زمانی کوتاه، به طور منظم مقالات پژوهشی محققان حوزه علوم پزشکی را به چاپ رسانده و از ۱۳۸۳ از وضعیت فصل نامه به دو ماهنامه تغییر یافته است و هم اکنون با عنوان" مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز" منتشر می شود. جای خوشوقتی است که با تلاش همکاران هیأت های سردبیری و اجرایی در دو سال گذشته، ملاک های پذیرش پایگاه استنادی اسکوپوس بر آورده شد و در حال حاضر مقالات این مجله علاوه بر پایگاه های استنادی دیگر که واجد امتیاز علمی-پژوهشی مصوب کمیسیون نشریات کشور هستند، در پایگاه استنادی اسکوپوس نیز نمایه می شود. همت والای همکاران قدیم و جدید، همکاری محققان ارجمند در ارسال مقالات پژوهشی وزین و انجام داوری­ های علمی و حمایت های معاونت تحقیقات و فناوری و مدیریت اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه، از عوامل اساسی در رسیدن به این موفقیت مهم بوده است. هیأت سردبیری و اعضای تحریریه چشم انداز توسعه کیفی مجله را به پذیرش در پایگاه ­های استنادی پاب­ مد و آی ­اس ­آی معطوف کرده­ اند. برای این منظور، یکی از طرح های استراتژیک حاضر، انتشار مجله به صورت دو زبانه است تا امکان اشتراک ­گذاری نتایج پژوهشی کشوری در سطح بین­ المللی و فرصت جذب مقالات خارجى فراهم شود. بنابراین، تلاش دست اندرکاران مجله بر چاپ و انتشار یافته­ های علمی روزآمد و مبتنی بر شواهد علمی محققان علوم پزشکی در حوزه­ های پایه، بالینی و سلامت متمرکز خواهد بود. بدین­ منظور، ساز و کارهای مرتبط با ارتقای سطح کیفی مجله بر اساس اولویت­ های پژوهشی منطقه­ ای و کشوری و به کارگیری تجارب داوران مجرب پیش بینی شده و امید است با کمک پژوهشگران ارجمند جامعه پزشکی و انتشار نتایج علمی مبتنی بر پژوهش­های دقیق و روزآمد، گام ­های بزرگی در جهت گسترش مرزهای دانش برداشته شود. هیأت سردبیری از نظرات اصلاحی و پیشنهادهای همکاران فعال در حوزه پژوهش پزشکی با آغوش باز استقبال می­ کند و از عزیزانی که تاکنون با ارسال مقالات وزین، انجام داوری مقالات یا ارایه پیشنهادهای اصلاحی ما را در رشد کمی و کیفی مجله یاری کرده ­اند، صمیمانه قدردانی می­ کند.

سردبير مجله

کلید واژه ها: مجله پزشکى, دانشگاه علوم پزشکى تبريز, پايگاه اطلاعاتى‌ اسکوپوس, نمايه سازى

ثبت‌شده: 21 خرداد 1401
پذیرفته‌شده: 21 خرداد 1401