رادیکال نفرکتومی لاپاراسکوپیک خلف صفاقی توده های کلیوی

علیرضا فرشی، عباس جباری*

1 گروه ارولوژی، دانشکده پزشکی،بیمارستان امام رضا (ع)، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: abbasjabbari@yahoo.com

زمینه و اهداف : رادیکال نفرکتومی درمان استاندارد تومورهای لوکالیزه کلیه می باشد و اخیرا رادیکال نفرکتومی لاپاراسکوپیک برای درمان تومورهای کلیه رایج می شود. لاپاراسکوپی خلف صفاقی در مقایسه با داخل صفاقی، دارای فوایدی همچون آسیب عروقی و احشایی کمتر، دسترسی آسانتر به عروق کلیوی و جلوگیری از انتشار داخل صفاقی تومور می باشد. با توجه به اینکه در حال حاضر در کشور ما بیشتر از روش لاپاراسکوپی داخل صفاقی استفاده می شود، برآن شدیم تا تجربه خود را در رادیکال نفرکتومی لاپاراسکوپیک خلف صفاقی این بیماران گزارش نمائیم. مواد و روشها:در این مطالعه گذشته نگر، 12 بیمار ( 6 مرد و 6 زن) با توده کلیوی 3 تا 11 سانتیمتری که از سال 1386 تا 1390 که تحت رادیکال نفرکتومی لاپاراسکوپیک خلف صفاقی و خروج کلیه کامل از طریق برش گیبسون با کمک دست قرار گرفته بودند، از نظر میزان عود و عوارض عمل بررسی گردیدند. یافته ها: متوسط مدت زمان عمل، 32±193 دقیقه و میزان خونریزی حین عمل 48±162 میلی لیتر بود. بستری در بیمارستان پس از عمل 5-2 روز بود.تبدیل به جراحی باز لازم نشد. تزریق خون در طول عمل و پس از جراحی وجود نداشت و عارضه عمده رخ نداد. در متوسط 18± 5/47 ماه فالوآپ عود موضعی دیده نشد. نتیجه گیری: رادیکال نفرکتومی لاپاراسکوپیک خلف صفاقی روشی ایمن، ساده و موثر اما نه چندان آسان می باشد.عوارض، خونریزی، بستری در بیمارستان و طول دوره نقاهت کم است، بنابراین این رویکرد یک گزینه خوب برای موارد انتخابی توده کلیوی می باشد.
کلید واژه ها: لاپاراسکوپی, فضای خلف صفاقی, نفرکتمی, تومور کلیوی

ثبت‌شده: 07 دی 1392