تغییرات سطح HS CRP در بیماران مبتلا به توکسوپلاسموزیس حاد قلبی

1 گروه انگل شناسی پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2 گروه انگل شناسی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: e_shari2000@yahoo.com

زمینه و اهداف: توکسوپلاسموزیس یک عفونت خطرناک در جوامع مختلف است که تشخیص مراحل حاد بیماری یکی از فاکتورهای مهم جوامع امروزی محسوب می¬گردد. در مرحله حاد برخی بیماریهای عفونی مانند توکسوپلاسموزیس سطوح پروتئین فازحاد CRP, HS-CRP افزایش می یابد که یک فاکتور تشخیصی محسوب میگردد. مواد و روش ها: مطالعه حاضر از نوع مطالعه مقایسه¬ای بود. در این بررسی پس از انجام آزمون ELISA و تعیین حاد بودن بیماری توکسوپلاسموزیس، 48 نمونه سرم افراد مبتلا به توکسوپلاسموزیس قلبی و 48 نمونه سرم افراد غیر بیمار انتخاب و مورد آزمایش قرار گرفتند. نمونه ها در سال 91 از مرکز ناباروری ابن سینا جمع آوری گردید و آزمایشات در بیمارستان قلب شهید رجائی تهران صورت پذیرفت. تست تعیین میزان HS CRP با استفاده از دستگاه اتو آنالیزر بر روی هر دو سری نمونه های مثبت و منفی انجام شد. نمودار های حاصله با استفاده از نرم افزار excel2010 و spss19 رسم شدند. یافته ها: نتایج حاصله نشان دهنده آن بود که در بیماران مبتلا به توکسوپلاسموزیس قلبی میانگین مقدار HS-CRP 1388 برابر با g/dl بود در حالیکه در افراد نرمال و فاقد بیماری این میانگین 3/5mg/dl بود که بیانگر افزایش شدید این پروتئین در مرحله حاد قلبی توکسوپلاسموزیس می باشد. نتیجه گیری: نتایج حاصل از نمونه بیماران مورد بررسی نشان داد که در مراحل حاد برخی بیماری های عفونی از جمله توکسوپلاسموزیس حاد قلبی، برخی فاکتور ها و اندکس های سرمی افزایش فاحشی دارند که یک از این فاکتورهای مهم که به راحتی هم قابل تشخیص می باشد سطحHS-CRP بود.
کلید واژه ها: توکسوپلاسموزیس حاد قلبی, CRP-HS, اتوآنالیزور, آنتی بادی IgM

ثبت‌شده: 27 آبان 1392