میزان شیوع وعلت عمل های مجدد بعد از کاشت حلزون در بیمارستان خلیلی شیراز

سید بصیر هاشمی، محمود شیشه گر، دنیا کرمی*

1 گروه گوش و حلق و بینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: donyakarami82@yahoo.com

زمينه و اهداف: کاشت حلزون در موارد نقص حلزون شنوایی انجام می¬شود. این عمل در بالغین با افت شنوایی دو طرفه بالای 90 دسی بل و در اطفال بالای 12 ماه با افت شنوایی بالای90 دسی بل انجام می¬شود. عوارض این عمل کم نیست و عده ای به دلیل عوارض عمل تحت عمل مجدد قرار می¬گیرند. این میزان در بالغین 4/5 و در بچه ها 8 تا 5/12 درصد است. بیشترین علت عمل مجدد در سال 2008 کارکرد نامناسب دستگاه بوده و سایر علل عبارت بودند از: جای نامناسب دستگاه وکولستئاتوم و عوارض زخم. هدف از این مطالعه افزایش تجربه در عمل کاشت حلزون و بهبود کیفیت این عمل بوده است. مواد و روش¬ها: این مطالعه از نوع توصیفی – مقطعی می باشد. در این مطالعه 416 بیمار که طی سالهای 1383 تا شهریور 1390 در بیمارستان خلیلی شیراز کاشت حلزون شده بودند بررسی و میزان عوارض عمل در آنها از طریق بررسی پرونده آنها و معاینه مجدد، مورد مطالعه قرار گرفت. يافته¬ها: در این بیماران 9 مورد عمل مجدد داشتیم که 3 مورد به دلیل اختلال دستگاه، 3 مورد جابه جایی دستگاه براثر تروما و 3 مورد نیز به دلیل حساسیت به جسم خارجی بود. 4 مورد نیز عوارض خفیف داشتیم که با درمان مدیکال به تنهایی بهبود یافت. این 4 مورد عبارت بودند از: يک مورد ضعف عصب VII یک مورد عفونت حاد گوش میانی و دو مورد هم تورم محل عمل. در 397 بیمار (%4/95) دستگاه مورد استفاده CI24RE بود و فقط در 9 نفر (%1/2) HiReS 90k و در 10 نفر (%4/2) MED-EL استفاده شده بود. نتیجه¬گیری: در این مطالعه 30% از موارد عمل مجدد مربوط به نقص دستگاه بود و 30% از بیماران سابقه تروما داشتند. بنابراین ما باید کیفیت دستگاههای مورد استفاده را افزایش دهیم و دانش بیماران در مورد مراقبت های بعد از عمل را بالا ببریم.
کلید واژه ها: کاشت حلزون, عمل مجدد, عوارض و ناشنوایی

ثبت‌شده: 28 خرداد 1392