اثرات و عوارض تزریق دیسپورت در درمان خطوط گلابلا و پیشانی

مهدي اميرنيا*، عفت خدائياني، مرتضي محمدي

1 گروه پوست، دانشكده پزشكي، دانشگاه علوم پزشكي تبريز، تبريز، ايران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: mehamir46@gmail.com

زمينه و اهداف:تزریق توکسین بوتولونیوم برای بهبود زیبایی صورت وصاف کردن خطوط هایپردینامیک صورت به کار می رود. اثرآن با بلوک آزاد سازی استیل کولین از موتورنورون در محل اتصال عصبی- عضلانی است. هدف ما در این مطالعه بررسی اثرات و عوارض تزریق سم بوتولونیوم دیسپورت در درمان خطوط گلابلا و پیشانی میباشد. مواد و روش ها: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی پايلوت، 20بیمار با خطوط گلابلا و پیشانی بطور مساوی در دو گروه A (تزریق50 واحد در 3 و 5 نقطه در گلابلا) وB (تزريق35 واحد در 7 نقطه در ناحيه فورونتال) تقسیم شدند. از بيماران قبل از تزريق و سپس در زمان هاي 2، 4، 8، 16، 20 و24 هفته بعد از تزریق با عكس تهیه گردید. کد مربوط به کارآزمایی بالینی: IRCT201209179844N2. یافته ها: میانگین سنی بیماران 2/8±7/41 سال بود(05/0 P>). میانگین شروع اثر تزریق در گروه A و B 1/2±6 روز بود. میزان اثر بخشی هر دو روش ( رفع کامل چروک) در هفته 2 بعد از تزریق ارزیابی رشد :فراوانی بهبودی چروک درجه 2٫1 و 3 در دو گروه A وB بترتیب 70٫10 و 20 درصد و 80٫10 و 10 درجه(05/0 P>) میزان اثر بخشی بطور مشابه درهر دو گروه 4.1 ±1.2 ماه بود. نتیجه گيري: میانگین ماندگاری اثر تزریق بطور مشابه در هرد گروه 2/1±1/4 ماه بود. غیر از عوارض شایع تزریق (درد محل تزریق وسردرد) موردی از عوارض جدی ازقبیل پتوز، سنگینی ابروها و... نداشتند. بطور کلی 90% بیماران از تزریق دیسپورت راضی و یا کاملا راضی بودند.
کلید واژه ها: دیسپورت, خطوط گلابلا, فورونتال, سم بوتولینوم

ثبت‌شده: 27 خرداد 1392