تعیین گونه های کاندیدای جدا شده از بیماران مبتلا به ولوواژینیت کاندیدایی

اصغر صالح پور رنجدوست فام 1، منیژه سیاح ملی 2، نجیبه اصل رهنمای اکبری 1*، ایران نوع خواهی 1، بدرالسادات رهنما 3

1 گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2 گروه زنان و مامایی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
3 گروه ایمنی شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
*نویسنده مسئول: نویسنده مسئول، پست الکترونیکی: nagibeh_a@yahoo.com

زمینه و اهداف: ولوواژینیت کاندیدایی یک عفونت مخاطی متداول زنان می باشد که عمدتا" توسط قارچ مخمر مانند فرصت طلب به نام کاندیدا آلبیکنس ایجاد می شود. در تعداد قابل توجهی از بیماران (5%) عود بیماری دیده می شود. تشخیص این بیماری بر اساس علائم بالینی و روشهای متداول آزمایشگاهی می باشد. در این مطالعه گونه های جدا شده از بیماران مبتلا به ولوواژینیت مراجعه کننده به مطب های خصوصی پزشکان متخصص زنان و زایمان تعیین هویت گردیدند. مواد و روش ها: این مطالعه در بین 120 نفر از بیماران دارای علائم بالینی مشکوک به ولوواژینیت کاندیدایی انجام گرفت. پس از نمونه برداری از ترشحات دهانه رحم و واژن، دو عدد لام مستقیم تهیه و به روش گرم رنگ آمیزی شدند. همچنین نمونه های برداشته شده در محیط کشت های مناسب کشت داده شده و در صورت رشد کاندیدا با استفاده از روشهای آزمایشگاهی تعیین گونه گردیدند. یافته ها: از 120 نمونه تهیه شده از بیماران، 77 نفر (65 درصد) مبتلا به عفونت کاندیدایی بودند. از نمونه های ایزوله شده 63 مورد (8/81 درصد) کاندیدا آلبیکنس، 9 مورد (7/11 درصد) کاندیدا گلابراتا، 4 مورد (2/5 درصد) کاندیدا پاراپسیلوزیس و 1 مورد (3/1 درصد) کاندیدا تروپیکالیس تعیین هویت گردید. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که کاندیدا آلبیکنس عامل اصلی ولوواژینیت در بیماران مبتلا به ولوواژینیت کاندیدایی است و سایر گونه های کاندیدا در مرحله بعدی اهمیت قرار دارند.
کلید واژه ها: کاندیدا, آلبیکنس, واژینیت

ثبت‌شده: 20 فروردین 1392