تحقیقی

تأثير تمرینات ویبریشن (WBV) بر شاخص های الکترومیوگرافی عضلات بازکننده مفصل زانوی دختران غیر ورزشکار

محمد رضا کردی 1، محمد حسین علیزاده 2، پریسا مزرعه فراهانی 1، فهیمه کاظمی 3*

1 گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2 گروه بهداشت و طب ورزش، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
3 دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید بهشتی تهران، تهران، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: kazemi.fahimeh@yahoo.de

زمینه و اهداف: اخیرا" تمرینات ویبریشنWhole Body Vibration (WBV) به عنوان یک وسیله تمرینی برای افراد ورزشکار، غیر ورزشکار، سالمند و بیمار مورد توجه قرار گرفته اند. هدف از اين تحقيق تعيين تأثير تمرینات WBV بر شاخص های الکترومیوگرافی عضلات بازکننده مفصل زانوی دختران غیر ورزشکار بود. مواد و روش¬ها: بیست دانشجوی دختر غیر ورزشکار به طور داوطلب انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تجربی (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند. بلندي و تواتر امواج الكتريكي عضلات باز کننده مفصل زانو در یک انقباض ایزومتریک ارادی بیشینه (MVC) در مرحله پیش آزمون یک روز قبل از اجرای تمرینات WBV و در مرحله پس آزمون یک روز پس از اجرای تمرینات WBV در دو گروه اندازه گیری شد. گروه ویبریشن به مدت 4 هفته (3 بار در هفته) با فرکانس 30 هرتز، دامنه 5/2 میلی متر و در 5 وضعیت اسکات (90، 120 و 180 درجه، اسکات با پای راست و اسکات با پای چپ) در تمرینات شرکت کردند. زمان هر ست تمرینی 30 ثانیه با تناوب استراحت 30 ثانیه ای بود. یافته ها: با استفاده از آزمون تي مستقل تفاوت غیر معني داري بين بلندی و تواتر امواج الکتریکی عضلات راست رانی، پهن خارجی و پهن داخلی در مرحله پیش آزمون و نیز در پس آزمون دو گروه (05/0P>) و با استفاده از آزمون تي همبسته تفاوت معنی داری بين بلندی امواج الکتریکی و تواتر امواج الکتریکی عضله راست رانی، پهن خارجی و پهن داخلی گروه تجربی در مرحله پیش و پس آزمون مشاهده شد (05/0P<). نتیجه گیری: تمرینات WBV می تواند بر شاخص های الکترومیوگرافی عضلات بازکننده مفصل زانوی دختران غیر ورزشکار تأثير داشته باشد.
کلید واژه ها: تمرینات WBV, بلندی امواج الکتریکی, عضلات باز کننده زانو

ثبت‌شده: 01 اسفند 1391