تحقیقی

میزان بقاء و معیارهای رشد نوزادان متولد شده با وزن خیلی کم در انتهای سال سوم زندگی

سیامک شیوا 1*، بهزاد جدیری 1، محمد برزگر 1، فرزاد ایلخچوئی 2، شبنم اسکندرزاده 2

1 مرکز تحقیقات سالمت کودکان، دانشکده پزشکي، دانشگاه علوم پزشکي تبریز، تبریز، ایران
2 دانشکده پزشکي، دانشگاه علوم پزشکي تبریز، تبریز، ایران
*نویسنده مسئول: نویسنده مسئول، پست الکترونیکی: Shivasiamak@yahoo.com

زمينه واهداف: در طول دهه اخیر پیشرفتهایی که در مراقبتهای دوران بارداری و نوزادی صورت گرفته است، باعث شده تا میزان بقاء نوزادانی که با وزن خیلی کم (VLBW) متولد می شوند به طور چشمگیری افزایش یابد. از طرف دیگر افزایش تعداد تولدهای زنده نوزادان VLBW و بهبود میزان بقاء آنها مشکلاتی را در خصوص ارزیابی صحیح رشد بعد از تولد آنها بوجود آورده است. از اهداف مهم اين مطالعه برآورد ميزان اختلال رشد در سن تقويمي 36 ماهگي در شيرخواران VLBW مي باشد مواد وروش ها: اين مطالعه مقطعی بر روي کودکاني که در بيمارستان الزهرای تبريز با وزن زير 1500 گرم (VLBW) متولد شده بودند و سن تقويمي آنها سه سال کامل مي شد (36 ماه) انجام شده است. براي بررسي معيارهاي رشدي از منحنيهاي رشد NCHS استفاده شد. جهت انالیز داده هااز تستهای T-Test و χ2 استفاده شد. 05/0>P در این مطالعه معني دار در نظر گرفته شد. يافته ها: دراین مطالعه 55 دختر و 55 پسر با میانگین وزن زمان تولد 1218 گرم با حداقل 720 و حداکثر 1500 گرم در سن تقویمی 36 ماهگی بررسی شدند. از نظر قدی، 18% از کودکان بررسی شده و از نظر وزن و دور سر، 24% آنها زیر صدک 3 بودند. نتيجه گیري: حدود یک چهارم نوزادان VLBW در سن تقویمی 36 ماهگی، از نظر معیارهای رشدی به بالای صدک 3 نمی رسند.
کلید واژه ها: معیارهای رشد, میزان بقاء, نوزاد نارس, وزن خیلی کم تولد

ثبت‌شده: 14 بهمن 1391