تحقیقی

پیامد جراحی ترابکولکتومی در بیماران مبتلا به گلوکوم در مرکز آموزشی درمانی نیکوکاری تبریز

رعنا سرخابی*، علی مهدوی فرد، بابک رحیمی

1 گروه چشم،دانشکده پزشکی، بیمارستان نیکوکاری، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: Sorkhabi_ r @ Yahoo.com

زمینه و اهداف: بیماری گلوکوم شایعترین علت کوری غیر قابل برگشت در جهان می باشد ترابکوکتومی به عنوان روش استاندارد طلائی در جراحی این بیماران بکار می رود. این مطالعه با هدف بررسی نتایج عمل جراحی ترابکولکتومی در بیمارستان نیکوکاری تبریز طراحی و انجام شده است. مواد و روش ها: در این مطالعه اطلاعات موجود در پرونده بیمارانیکه در فاصله زمانی سالهای 89- 85 تحت عمل جراحی ترابکولکتومی قرار گرفته بودند بررسی و بیماران جهت معاینه مجدد فراخوان شدند. یافته ها: نتایج مربوط به 209 مورد جراحی مورد بررسی قرار گرفت. از کل بیماران مورد بررسی 96% قبل ازعمل تحت درمان با 9/0±4/2 داروی آنتی گلوکوم بوده و میانگین انحراف در پریمتری قبل از عمل 3/6±12- و میانگین نسبت کاپ به دیسک قبل از عمل 2/0±79/0 بود متوسط فشار داخل چشمی قبل از عمل mmHg 7/9±30 بود که بعداز عمل به mmHg 2/5±6/13 رسیده بود (001/0=P). از کل موارد بررسی شده 78% بیماران جهت معاینه مجدد مراجعه نمودند که در این تعداد میانگین فشار داخل چشمی به mmHg 3/4±8/16 افزایش یافته بود (001/0=P) و موفقیت جراحی در این بیماران به 74% کاهش یافته بود. نتیجه گیری: اکثر بیماران گلوکومی در مراحل پیشرفته بیماری مراجعه و کاندید جراحی شده، با اینحال موفقیت جراحی در مراحل اولیه در 91% موارد وجود داشت که با گذشت زمان این درصد کاهش می یابد.
کلید واژه ها: گلوکوم, پیامد ترابکولکتومی, فشار داخل چشمی

ثبت‌شده: 26 آذر 1391