چکیده
زمينه و اهداف: زردي نوزادي در طي هفته اول زندگي از شايع ترين پديده هاي باليني دوران نوزادي بوده و فتوتراپي متداول ترين روش براي درمان آن
مي باشد. بستري نوزاد در بيمارستان همراه با عفونت بيمارستاني، جدايي مادر از نوزاد، دادن حس بيماري به نوزاد و اشغال تخت بيمارستاني و هزينه هاي اضافي مي باشد. در حاليكه فتوتراپي يك روش درماني ساده بوده و به راحتي در منزل نيز امكان پذير است. در اين مطالعه فتوتراپي در منزل و بيمارستان از نظر كاهش سطح بيلي روبين، هزينه و عوارض مورد مقايسه قرار گرفته است.
روش بررسي: اين پژوهش يك مطالعه مداخله اي بوده و 117 نوزاد گروه مطالعه ( فتوتراپي در منزل ) و 117 نوزاد بعنوان گروه شاهد ( فتوتراپي در بيمارستان ) مورد مطالعه قرار گرفتند. به والدين نوزاد اطلاعات شفاهي و كتبي در مورد نحوه مراقبت در منزل و ثبت اطلاعات آموزش داده شد. اطلاعات با استفاده از چك ليست مشاهده روزانه، توسط پرستار مسئول در طي ويزيت در منزل و بيمارستان جمع آوري شده و با استفاده از نرم افزار SPSS 10 و از طريق محاسبه فراواني مطلق و درصدي، ميانگين و انحراف معيار و آزمون هاي مجذور كاي و تي تست و آزمون تكرار اندازه ها مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
يافته ها: از نظر كاهش سطح بيلي روبين اختلاف معني دار بين دو گروه وجود نداشت(456/0p=) . كونژنكتيويت و امفاليت بطور معني دار در گروه بيمارستان بيشتر از گروه منزل بود ( به ترتيب002/0p= و 014/0p=). هزينه درمان در منزل كمتر از بيمارستان بود(002/0p=) .
نتيجه گيري: نتايج اين مطالعه نشان داد كه فتوتراپي در منزل براي نوزادان ترم و سالم جايگزين مناسب، ايمن و موثر براي فتوتراپي در بيمارستان مي باشد.