تحقیقی

تاثیر استفاده از اسفنج قابل جذب ژلاتین (Gelatamp) در پیشگیری از بروز درای ساکت

محمدعلی قویمی 1*، آرزو قریشی زاده 2، عمران حاج محمدی ثمرین 1، سید احمد آرتا 1، رضا خورشیدی 1، جواد یزدانی 1

1 گروه جراحی فک و صورت، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
2 گروه دندانپزشکی کودکان، دانشکده دندانپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: m_ghavimi@yahoo.com

زمینه واهداف: درای ساکت یک مشکل دردناک، ناتوان کننده و نسبتا شایع متعاقب کشیدن دندانها می¬باشد. اتیولوژی دقیق آن مشخص نیست وعوامل متعددی را در ایجاد آن دخیل دانسته¬اند. باتوجه به شیوع نسبتا بالای آن، محققین همواره تلاش کرده¬اند تا روش موفقی را جهت جلوگیری از آن پیدا کنند. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر اسفنج قابل جذب ژلاتین(Gelatamp) در جلوگیری از درای ساکت می-باشد. مواد وروش¬ها: در یک کارآزمایی بالینی، 65 بیمار با دو دندان عقل نهفته در فک پایین انتخاب شدند. دندانها به صورت معمول خارج شدند و به طور تصادفی در یکی از حفره¬های دندان کشیده شده از ژلفوم استفاده شد. همه بیماران 4 روز بعد تحت معاینه قرار گرفتند و داده-های بدست آمده از 57 بیمار تحت بررسی آماری قرار گرفتند. یافته¬ها: در معاینه¬ای که در روز چهارم پس از جراحی انجام گرفت،7 نفر در گروه کنترل (8/77 درصد) و 2 نفر در گروه آزمایش (2/22 درصد) درای ساکت را تجربه کردند. در آنالیز آماری تفاوت معنی¬داری بین دو گروه وجود نداشت (08/0=P). نتیجه¬گیری: قرار دادن اسفنج ژلاتینی قابل جذب (Gelatamp) در ساکت دندان کشیده شده، در کاهش بروز درای ساکت بعد از خارج سازی دندان مولر سوم نهفته فک پایین موثر نیست.
کلید واژه ها: درای ساکت, جراحی مولر سوم, مولر سوم

ثبت‌شده: 03 شهریور 1391