تحقیقی

ارتباط اکسی توسین مایع فولیکولی با باروری آزمایشگاهی در سیکلهای کمک باروری

لعیا فرزدی*، عالیه قاسم زاده، محمد نوری، زهرا بهرامی اصل، وحیده شهنازی

1 مرکز تحقیقات سلامت باروری زنان، بیمارستان الزهرا، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: FARZADL_29@yahoo.com

زمینه و اهداف: تکنیکهای کمک باوری اندازه گیری و استفاده از هورمونها را در ایجاد و ادامه بارداری امری ضروری ساخته است. اکسی توسین که توسط هیپوفیز ترشح می شود، در بیولوژی تولید مثل نقش اساسی دارد. این مطالعه برای بررسی ارتباط اکسی توسین مایع فولیکولی با باروری آزمایشگاهی در سیکلهای کمک باروری طراحی و اجرا شد. مواد و روش ها: در اين مطالعه توصيفي-تحليلي، 110 زن كانديد درمان ART از نظر سطح اکسی توسین مايع فوليكولي مورد ارزيابي قرار گرفته و ارتباط نتيجه درمان (حاملگي باليني) با سطح اين ماده بررسي شد. زنان به روش نمونه گیری تصادفی از زنان مراجعه کننده به مركز آموزشي درماني الزهرای تبريز انتخاب شدند. در نمونه های انتخاب شده، جهت تحريك تخمك گذاري از روش پروتكل Long با استفاده از گنادوتروپين اگزوژن استفاده شد. یافته ها: میانگین سنی زنان مطالعه شده 28 / 28 سال بود. 5/84 درصد زنان مطالعه شده نازایی اولیه داشتند. میانگین مدت نازایی در کل زنان 75/6 سال بود. علتهای شایع نازایی به ترتیب عوامل مردانه و عدم تخمک گذاری بودند. میانگین سطح اکسی توسین مایع فولیکولی 7/230 ( میلی واحد بین المللی در میلی لیتر) بود. 1/19 درصد زنان باردار شدند. در هر زن مطالعه شده به طور متوسط 47/13 اووسیت به دست آمد. نتیجه گیری: مطالعات نشان دادند که سطح اکسی توسین داخل مایع فولیکول در مراحل مختلف رشد فولیکول متفاوت بوده و در مرحله قبل از تخمک گذاری در بالاترین سطح خود قرار دارد. در این مطالعه بین سطح اکسی توسین مایع فولیکولی و احتمال بارداری ارتباط وجود نداشت.
کلید واژه ها: روش های کمک باروری, اکسی توسین مایع فولیکولی, پیامد بالینی

ثبت‌شده: 20 اردیبهشت 1391