چکیده
زمینه و اهداف: اختلال حسی بعد از برداشت تاندونهای هامسترینگ بسیار شایع است. بررسی اینکه آیا یکی از دو روش برش جراحی عمودی و برش مایل در برداشت گرافت هامسترینگ درجراحی بازسازی لیگامان صلیبی قدامی عوارض نورولوژیک کمتری دارد یا خیرحائز اهمیت است.
مواد و روش ها: در یک مطالعه بالینی آینده نگر 71 بیمار که کاندید بازسازی لیگامان صلیبی قدامی بودند به دو گروه تقسیم شدند: گروه اول با برش جراحی عمودی و گروه دوم با برش جراحی مایل تحت عمل جراحی قرار گرفتند
بیماران بعد ازدو ماه پیگیری شدند و طی این پیگیری پرسشنامه اي که برای این مطالعه طراحی شده بود توسط بیماران پاسخ داده می شد.در این پرسشنامه از بیماران خواسته شده که توپوگرافی و میزان اختلال حس حاصل بعد از جراحی را بیان کنند.
یافته ها: 8/68 % از بیماران با برش جراحی مایل و 9/88% از بیماران با برش جراحی عمود عوارض نورولوژیک داشتند (036/0=p) در این مطالعه توان حسی به 4 درجه تقسیم شد. در بیماران با برش مایل شدت بی حسی با درجه صفر 7/25% ، درجه یک: 1/17% ، درجه دو: 7/25% ، درجه سه: 4/31% ، بوده و در بیماران با برش جراحی عمودی شدت بی حسی درجه صفر2/47% ، درجه یک: 1/36% و درجه دو: 5/5% ، درجه سه: 14/11% بود. توپوگرافی در بیماران گروه برش مایل موید اختلال حسی در سوپرولترال ساق پا به میزان 40% و دراینفرومدیال به میزان 14% بود و موارد نرمال 4/31% بود. در توپوگرافی برای گروه جراحی با برش عمودی بیشترین میزان اختلال حسی در قسمت سوپرولترال به میزان 66% و سپس در قسمت اینفریومدیال3/8% و موارد نرمال %11بود.
نتیجه گیری: برش مایل عوارض عصبی کمتری نسبت به برش عمودی ایجاد می کند.