ضرورت آموزش و پايش عملكرد كاركنان بيمارستان ها در ارتباط با مديريت صحيح پسماندهاي بيمارستاني

حسن تقی پور، احمد اصل هاشمی*، اصغرمحمد پوراصل
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: E-mail: asaaslhashemi@yahoo.com

زمينه و اهداف: برنامه ريزي جهت مديريت پسماندهاي بيمارستاني يكي از نيازهاي جوامع بوده و آموزش کارکنان يكي از عوامل اجرای موفق آن می باشد. هدف این مطالعه بررسي ميزان آگاهي، نگرش و عملكرد كاركنان بيمارستان هاي شهر تبريز در ارتباط با مديريت صحيح پسماندهاي بيمارستاني بود. مواد و روش¬ها: از 25 بيمارستان فعال شهر تبريز 10 عدد به عنوان نمونه انتخاب شدند. آگاهي و نگرش كاركنان با توزيع و تكميل پرسشنامه توسط هفت گروه مختلف شغلي و نحوه عملکرد آنها با 7 روز حضور تيم تحقيق در هر بیمارستان و تكميل چك ليست ويژه اي مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتايج به دست آمده با استفاده از آزمون واریانس یک طرفه در نرم افزارSPSS آناليز شدند. يافته ها: میانگین نمره آگاهي و نگرش در بیمارستان ها با هم متفاوت بود. بیشترین نمره آگاهي و نگرش به ترتیب مربوط به پزشكان و متخصصين و کمترین نمره مربوط به کارکنان بخش خدمات و جمع آوری پسماندهای بیمارستانی بود. ارتباط معنی داری بین رده هاي شغلي، سطح سواد و میزان آگاهي و نگرش كاركنان وجود داشت. پايش عملکرد کارکنان در تمام سطوح شغلي و تحصيلي نشان دهنده عدم پيروي از اصول صحيح مديريت پسماندهاي بيمارستاني بود. نتيجه گيري: در اجرای طرح مدیریت پسماندهاي بيمارستاني آموزش کارکنان به همراه پايش و ارتقای عملكرد آنها مهم می باشد و فقط وجود سطح مناسب دانش و آگاهي كافي نيست. عملكرد مناسب كاركنان در تمام سطوح علاوه بر ایجاد زیر ساخت های لازم نيازمند عواملی نظیر انگيزش، استفاده از اهرم های قانونی کنترل، نظارت دقیق و تشویق خواهد بود.

ثبت‌شده: 15 آذر 1391