چکیده
زمینه و اهداف: ارزیابی ارتباط تغییرات خصوصیات بیومکانیکی قرنیه با عمق ابلیش در فتورفرکتیو کراتکتومی (Photo Refractive Keratectomy= PRK) برای بیماران دارای نزدیک بینی و نزدیک بینی همراه آستیگماتیسم
مواد و روش ها: 96 چشم که دارای نزدیک بینی و نزدیک بینی همراه آستیگماتیسم بودند و کاندیداهای مناسب برای جراحی PRK بودند قبل از عمل و سه ماه بعداز عمل توسط دستگاه Ocular Response Analyzer) ORA) از نظر(Corneal Hysteresis) CH, (Corneal Resistance Factor) CRF, Goldman- correlated intraocular pressure) IOPg) و Corneal- compensated IOP) IOPcc) مورد ارزیابی قرار گرفتند. قبل از عمل میزان عیوب انکساری و بهترين ديد اصلاح شده با عينك تعيين شد، تصويربرداري با اورب اسكن2 ،Zywave و ORA جهت بررسي هاي قبل از عمل انجام گرفت. چشم هاي مناسب به روش Customized PRK تحت عمل جراحي رفركتيو قرار گرفتند، عمق ابليشن Ablation depth) AD) محاسبه شد. تغییرات پارامترهای بیومکانیکی قرنیه محاسبه و ارتباط بین میزان عیوب انکساری اصلاح شده با AD ، ارتباط بین AD و تغییرات CH، IOPcc ،CRF و IOPg ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزيه تحليل آماري قرار گرفتند و P كمتر از 05/0از لحاظ آماري معني دار در نظر گرفته شد.
یافته ها: میانگین MRSE و CCT قبل از عمل به ترتیب 98/113/4- دیوپتر و 34544 میکرون بود. میانگین AD 3081/74 ميكرون بدست آمد. میانگین CRF, CH قبل از عمل به ترتیب 36/100/10 میلی متر جیوه و 51/120/10 میلی متر جیوه بود که بعداز عمل به ترتیب به 81/155/7 میلی متر جیوه و 72/174/6 میلی متر جیوه کاهش یافتند. اين مطالعه نشان داد ميزان اصلاح عيوب انكساري با ميزان AD رابطه همبستگي قوي دارد، (001/0>P و 87/0=Rs) و هر چه AD بالا باشد رابطه همبستگی مثبت با CH (002/0>P و 41/0=Rs) و CRF (001/0>P و 66/0=Rs) پیدا می کند.
نتیجه گیری : تغییرات CH و CRF پس از انجام Customized PRK نشان دهنده تغییرات در بیومکانیک قرنیه است و این تغییرات ارتباط و همبستگی مثبت با میزان اصلاح عیوب انکساری دارد و CRF بیشتر از CH تحت تاثیر قرار می گیرد.