مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز. 1390؛33(5): -.

مقايسه روش Real Time PCR با جدا سازی ويروس برای تشخيص ويروس انفلونزای نوع A (H1N1) درآذربايجان شرقی

سيروس جداری سيفی*، رضا قوطاسلو، محمد آقازاده
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: E-mail: jedaryseifi@yahoo.com

زمينه و اهداف: ويروسهای انفلونزا از مهمترين عوامل عفونتهای تنفسي بوده و باعث ايجاد آسيب هائی در راههای تنفسی تحتانی مي¬شوند. اين ويروسها در کودکان و سالمندان باعث عفونتهای جدی و خطرناک مي¬شوند. ويروس انفلونزای نوع A (H1N1) باعث عفونتهای اپيدميک شده و در نقاط مختلف دنيا باعث هزاران مرگ و مير مي¬شوند. در اين مطالعه روشهای جداسازی و Real-time PCR برای تشخيص ويروس انفلونزای نوع A در نمونه های بالينی بکار گرفته شده است. مواد و روش¬ها: در اين مطالعه توصیفی از اسفند 1387 تا اسفند 1388 تعداد 100 نمونه سواب گلو از بيماران مشکوک به عفونت انفلونزا از مراکز بهداشتی و درمانی آذربایجان شرقی در محيط کشت VTM جمع آوری شده و در آزمايشگاه ويروس شناسی دانشکده پزشکی با روش کشت در محيط کشت سلولی MDCK و روش Real-time PCR مورد بررسی قرار گرفت. يافته ها: کليه نمونه های سواب گلو با روش کشت ويروس و Real-time PCR مورد بررسی قرار گرفتند. با روش Real-time PCR تعداد 19 نمونه مربوط به ويروس انفلونزا A (H1N1) و با روش کشت 5 مورد ويروس جداسازی شد. به عبارت ديگر 14 نمونه که با روش Real-time PCR نتيجه مثبت بدست آمده بود با روش کشت نتيجه منفی داد. نتيجه گيری: روش Real-time PCR مقادير جزئی از ژنوم ويروس را در اين مطالعه مشخص می نمايد. اين روش نسبت به جداسازی (Isolation) بمراتب حساستر و اختصاصی تر مي¬باشد.

ثبت‌شده: 05 دی 1390