چکیده
زمينه و اهداف: پيشرفت تکنيک هاي علمي و فن آوريهاي جديد علوم پزشکي راهم متحول ساخته است. از هيستروسکوپي هم بطور روز افزون براي ارزيابي و درمان اختلالات رحمي استفاده مي شود.
هدف اين مطالعه نشان دادن نتايج استفاده از هيستروسكوپي در اختلالات رحمي، مرور مقالات علمي موجود در اين ارتباط و بررسي عوارض و فوايد مربوط به آن در جمعيت مورد مطالعه مي باشد.
روش بررسي: مطالعه به صورت توصيفي و مقطعي در طي مدت سه سال بر روي 301 بيمار از اول سال 1379 تا آخر 1381 با نمونه گيري آسان در بيمارستانهاي آموزشي انجام شده و نتايج با استفاده از متدهاي آماري مورد تجزيه و تحليل قرار گرفته است.
يافته ها: شايعترين شكايت باليني خونريزي غير طبيعي رحمي (8/65%) ونازائي(10%) بوده و در 5/61% موارد از هيستروسكوپ براي مقاصد تشخيصي و در 5/38% براي درمان استفاده شده است . شايعترين تشخيص هاي بعد از عمل پوليپ آندومتر (9/33% ) و ميوم زير مخاطي (9/29%) بوده و سوراخ شدن رحم در يک مورد (3/0% )اتفاق افتاد.
نتيجه گيري : نتايج مطالعه نشان ميدهد كه هيستروسكوپي مي تواند بعنوان يک روش سالم و موثر براي تشخيص و درمان بيماريهاي داخل رحمي بکار رود و بايد بعنوان اولين خط درماني نگهدارنده در درمان بيماريهاي خوش خيم رحمي علامت دار در نظر باشد.