Surgery

تحقیقی

بررسي شيوع بيضه نهفته در كودكان زيريكسال در شهرستان تبريز همراه با بررسي نقش تشخيصي بهورزان در سيستم ارجاع

سعيد اصلان آبادي*، فهيمه كاظمي راشد
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: aslanabadis@hotmail.com

زمينه و اهداف: كريپتوركيديسم يا بيضه نهفته يكي از شايعترين ناهنجاري هاي مادرزادي كودكان مذكر است كه عوارض متعددي را به دنبال دارد. تشخيص بموقع اين ناهنجاري مي تواند در پيشگيري از عوارض متعدد آن موثر باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسي شيوع بيضه نهفته و نيز ارزيابي نقش و توانايي بهورزان و پزشكان عمومي مراكز در تشخيص و ارجاع مناسب و بموقع كودكان مذكر با بيضه نهفته براي جراحي مي باشد. روش بررسي: از 9019 تولد پسر زنده 6237 مورد از نظر بيضه نهفته در خانه هاي بهداشت بررسي شدند. موارد مشكوك جهت ارزيابي بيشتر به پزشكان عمومي مراكز بهداشت ودرصورت ظن باليني توسط پزشكان عمومي مراكز ( سطح دوم ) جهت تشخيص نهايي به جراح كودكان (سطح سوم) ارجاع داده شدند. يافته ها: 35% از كل موارد ارجاع داده شده توسط بهورزان مبتلا به كريپتوركيديسم بودند. شيوع بيضه نهفته در كل جامعه مورد بررسي 35/1% بود. نتيجه گيري: براي دستيابي به اطلاعات معتبر در تشخيص بيضه نهفته همه تولد هاي زنده يك جامعه بايد بطور سيستماتيك تحت معاينه قرار گيرند. در اين مطالعه نشان داده شد كه پيشرفتهاي قابل ملاحظه در تشخيص با بکارگيري تركيب منسجمي كه شامل گروهي از بهورزان آموزش ديده و پزشكان عمومي مراكز و جراحان مسلط باشد، قابل دسترسي است.

ثبت‌شده: 30 تیر 1389