چکیده
زمينه و اهداف: سويه O157:H7 اشريشياکلي عامل اسهال خوني و سندرم اورمي هموليتيک (Haemolytic uremic syndrome) شناخته شده¬است. هدف از اين مطالعه تعيين تاثير مصرف شير تخمير شده با بيفيدوباکتريوم آنگولاتوم به عنوان يک پروبيوتيک پرمصرف بر عفونت ناشي از اشريشياکلي O157:H7در موش¬هاي سوري بود.
روش بررسي: در اين مطالعه تعداد 45 موش سوري 6 تا 8 هفتگي ماده بطور تصادفي به 5 گروه 9 سري شامل گروه کنترل (A)، گروه آلوده (B)، گروه غير آلوده تغذيه شده با پروبيوتيک (C)، گروه پيش آلوده تغذيه شده با پروبيوتيک (D) و گروه پس آلوده تغذيه شده با پروبيوتيک (E) تقسيم شدند. به هر کدام از موش¬هاي گروه B,D,E تعداد CFU g-1 108× 5/1 ازE. coli O157:H7 از طريق سوند داخل معدي خورانده شد. موشهاي گروه C به مدت 14 روز، گروه D به مدت 7 روز بعد از آلوده شدن و گروه E به مدت 7 روز قبل از آلوده شدن روزانه 5/0 ميلي ليتر شير تخمير شده با بيفيدوباکتريوم آنگولاتوم دريافت نمودند و در روزهاي قبل از آلوده شدن، 3، 5، 7 و 9 روز بعد از آلوده شدن تعداد سلول¬هاي E. coli O157:H7 در مدفوع موش¬ها با روش کشت مخلوط در محيط کشت سوربيتول مکانکي آگار و تاييد با آنتي سرم اختصاصي E. coli O157 شمارش شدند.
يافته ها: در هيچ¬کدام از مراحل کشت از موش¬هاي گروه کنترل (A) و گروه غير آلوده تغذيه شده با پروبيوتيک (C)، باكتري زنده اشريشياکلي O157:H7 جدا نشد.
بر اساس آزمون هاي آماري تفاوت معني داري بين ميانگين تعداد کل سلول¬هاي دفع شده در گروه B ]105× (81/2 ± 53/11[ وD CFU g-1-1]105× (56/0± 67/2)[ (01/0p<) و نيز گروهB ]105× (81/2 ± 53/11 [و E cfu g-1]105× (57/0± 47/1) [مشاهده گرديد (01/0p<).
نتيجه گيري: مصرف شير تخمير شده با بيفيدوباکتريوم آنگولاتوم در مسموميت با اشريشياکلي O157:H7، شدت و طول مدت بيماري را کاهش مي¬دهد.