Logo-mj
مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز. 1386؛29(2): 77-82.
  تعداد مشاهده چکیده: 340
  تعداد دانلود PDF: 98

تحقیقی

اثرات تقويت كنندگي عصاره هندوانه ابوجهل بر سيستم ايمني

هاجر شفائي، جعفر سليماني راد، رضا مهدوي، عليرضا استاد رحيمى، حسن رضازاده، حسن ارگاني، محمد رضا رشيدي، حسين ناظميه، عباس دل آذر*
*نویسنده مسئول: پست الکترونیکی: delazara@hotmail.com

چکیده

زمينه و اهداف: اثرات تقويت كنندگي سيستم ايمني توسط گياهان دارويي مورد توجه زيادي قرار گرفته و ساپونينها و فلاوونوئيدها موجود در گياهان از تركيبات شناخته شده اي در اين رابطه محسوب ميگردند. حضور اين دسته تركيبات در هندوانه ابوجهل و گزارش مبني بر فعاليت لكوسيتوزی هندوانه ابوجهل، ما را بر آن داشت كه اثرات اين گياه را بر سيستم ايمني مورد مطالعه قرار دهيم. روش بررسي: دراين مطالعه اثرات هيستولوژيک عصاره هاي پالپ و دانه هندوانه ابوجهل بر مخاط سيستمGI از نظر ايمني مطالعه شده است. عصاره گيري از اندامهاي گياهي توسط متانول 70% صورت گرفت. در ابتدا حضور گروههاي محتلف تركيبات شيميايي در عصاره توسط روشهاي فيتوشيميايي مورد مطالعه و سپس 30 خرﮔﻮش نر ﻧﮋاد نيوزيلندى به 5 ﮔﺮوه تقسيم و يك ﮔروه به عنوان كنترل و 4 ﮔﺮوه بقيه ﭘﺎﻟﭗ و دانه هندوانه ابوجهل را با دوزهاى mg/kg/day 100 و mg/kg/day 200 بمدت يكماه بطريقه ﮔﺎواﮊ دريافت كردند. بعد از ﭘﺎيان دوره آزمايش خرﮔﻮشهاى زنده مانده به همراه ﮔﺮوه كنترل بيهوش و نمونه هاى روده آنها با فرمالين 10% فيكس و با ميكروسكوﭖ نورى مورد مطالعه قرار ﮔﺮفت. تعداد لنفوسيتهاي نفوذي به اپي تليوم روده بعنوان يک مارکر عملکرد سيستم ايمني در مواجهه با عصاره ها مورد مورفومتري قرار گرفت . يافته ها: همه خرﮔﻮشهاى دريافت كننده mg/kg/day 200 ﭘﺎﻟﭗ و 46% خرﮔﻮشهاى دريافت كننده mg/kg/day 100 ﭘﺎﻟﭗ از بين رفتند. سلولهاي لنفاوي مخاط روده در گروه دريافت کننده mg/kg/day 100 پالپ افزايش يافته بود. ميانگين تعداد لنفوسيتهاي نفوذي در اين گروه نسبت به گروه کنترل از نظر آماري معني دار بود(05/0p<) افزايش سلولهاي لنفاوي در گروههاي mg/kg/day100 و mg/kg/day 200 دريافت کننده دانه نيز قابل توجه و ميانگين تعداد لنفوسيتهاي نفوذي در گروه اخيرنيز از نظر آماري معني دار بود(005/0p<). نتيجه گيري: اثر تحريكي عصاره دانه هندوانه ابوجهل بر سيسنم ايمني بيشتر از عصاره پالپ بوده وليكن سميت عصاره پالپ نسبت به عصاره دانه بيشتر است.
نام
نام خانوادگی
پست الکترونیکی
نظرات
کد امنیتی


تعداد مشاهده چکیده: 341

Your browser does not support the canvas element.


تعداد دانلود PDF: 98

Your browser does not support the canvas element.