چکیده
زمينه و اهداف: بازماندن مجراي شرياني پس از هفته اول در يك نوزاد ترم غيرطبيعي ميباشد، كه بايد با استفاده از روشهاي جراحي يا غير جراحي بسته شود.
هدف اصلي اين مطالعه بررسي نتايج بستن مجراي شرياني باز يا (Patent Ductus Arteriosus, PDA) به روش غيرجراحي و با استفاده از Coil بود، در ضمن عوارض ناشي از اين اقدام نيز مورد مطالعه قرار گرفت.
روش بررسي: پرونده 21 بيمار كه در طي سال 1384 به مركز آموزشي درماني شهيد مدني تبريز مراجعه و در آنها اقدام به بستن PDA به روش غير جراحي و با استفاده ازCoil شده بود بررسي و اطلاعات بدست آمده با استفاده از نرم افزارSPSS مورد بررسي آماري قرار گرفت.
يافته ها: در 13 مورد ( 9/61% ) بسته شدن كامل در اتاق آنژيوگرافي انجام گرديد. در 16 مورد ( 76% ) بسته شدن كامل در 24 ساعت بعد روي داده و در 2 مورد ( 6/9%) اقدام ناموفق بود. پس از گذشت 6 ماه در 18 بيمار (7/85% ) مجراي شرياني بطور كامل بسته شده بود و فقط يك بيمار داراي شانت باقيمانده بود كه كانديد استفاده از Coil دوم ميباشد. در دو مورد كه آمبوليزاسيون Coil روي داده بود ، Coil با استفاده از كاتتر و Snare در اتاق آنژيوگرافي خارج گرديده و هيچگونه عارضه اي در بيماران مشاهده نگرديد.
نتيجه گيري: ميزان موفقيت بستن PDA با Coil در اين مركز قابل مقايسه با مراكز ديگر بوده و با توجه به اينكه اين اقدام بدون عارضه بوده و اكثر بيماران روز بعد از بيمارستان مرخص شده اند ، لذا اين روش يك روش بي خطر و مناسب بخصوص در بيماراني كه داراي فشار شرياني ريوي طبيعي هستند ميباشد.